Uitstekende bruidstaartjes
Hou je ook van bruidstaarten? Laten we ze bakken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
deeg
70 g gist
4 st dooiers
800 g meel - fijn
250 g boters
250 g vet 100%
halve theelepel zout
1/4 l melk
30 g granudatiesuiker
om te paneren
500 g poedersuiker
100 g vanillesuiker
om te bestrijken
0,25 l rum
250 g boters
vulling
naar smaak (wrongel, maanzaad, verschillende jam)
Kookinstructies
We bereiden een kopje voor en doen er gist in en voegen suiker toe. We gieten er licht verwarmde melk bij, roeren en laten het rijzen.
We snijden boter en vet en leggen dit op de voorbereide siliconen mat. We strooien de gewenste hoeveelheid bloem en voegen eidooiers toe. We zouten. We voegen het gerezen deeg toe. We bewerken het deeg goed. We halen een deegroller tevoorschijn en rollen het deeg uit op de siliconen mat. We snijden het bijvoorbeeld in vierkantjes.
We verwarmen de oven voor op 180 °C.
We vullen het voorbereid deeg. (kwark, maanzaad, verschillende jam)
We rollen de deegwafels op en leggen ze dicht bij elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. We zetten ze in de oven. De baktijd is ongeveer 20 minuten.
We mengen boter, rum en smeren de gebakken deegwafels goed in. Daarna laten we de deegwafels even rusten en volgen we met het bedekken met poedersuiker en vanillesuiker.
Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekende bruidstaartjes
Heerlijke bruidjes zijn traditionele Tsjechische gebakjes die vaak worden geserveerd op bruiloften, maar ook bij andere feestelijke gelegenheden. Ze zijn klein, rond en gevuld met verschillende vullingen, zoals maanzaad, kwark of pruimenjam. Het deeg is zacht en fluffy, vaak verrijkt met citroenrasp of vanille voor een betere smaak. De gebakjes zijn bestrooid met kruimels en kunnen na het bakken nog licht worden bestrooid met poedersuiker. Ze hebben een onmiskenbare geur en zijn populair vanwege hun smaakvariëteit. Voor de bereiding is zorgvuldigheid nodig, maar het eindresultaat is altijd de moeite waard.