Maanzaadbiscuit - snel

Maanzaadbiscuit - snel
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

Wilt u genieten van een maanzaadtaart, maar heeft u geen tijd om het deeg te laten rijzen? Zet de gist in de koelkast en bereid een snelle maanzaadtoetje met kruimels.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Deeg
2 kopjes patentbloem
1 kopje kristalsuiker
1 kopje melk
50 ml (6 eetlepels) olie
1 ei
1 bakpoeder
Maanzaadvulling
2 kopjes gemalen maanzaad
2 kopjes melk
1 vanille suiker
5 eetlepels kristalsuiker
gemalen kaneel
gemalen kruidnagel (kan weggelaten worden)
Verder
pruimen (kan weggelaten worden)
Kruimels
0,5 kopje patentbloem
0,5 kopje bloem
0,5 kopje kristalsuiker
60 g Hery of boter

Kookinstructies

Eerst verwarmen we de melk bijna tot het koken, voegen we gemalen maanzaad toe en koken we dit al roerend 5 tot 10 minuten.

Aan het dikke mengsel voegen we suiker en kaneel toe, en als we het hebben, ook gemalen kruidnagel, en we mengen alles grondig.

Eerst mengen we de bloem, suiker en bakpoeder. Dan voegen we de melk, olie en eieren toe en mengen we alles goed door elkaar.

We gieten het beslag op een grote bakplaat met hoge randen waarin bakpapier ligt.

Vervolgens plaatsen we met een lepel kleine hoopjes maanzaadvulling op het beslag. Als we het tot onze beschikking hebben, kunnen we ook in stukjes gesneden pruimen toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk.

Tot slot strooien we het kruimelmengsel eroverheen, dat we hebben gemaakt door alle ingrediënten te combineren.

We bakken in een voorverwarmde oven op ongeveer 160 °C tot het goudroze is, wat ongeveer 40 minuten duurt.

We controleren het bakken door een satéstokje in het beslag te steken. Als we het eruit trekken, moet het schoon en droog zijn, zonder deegresten.

Wat u nog niet wist over dit recept Maanzaadbiscuit - snel

De maanzaadbiscuit is een populaire Tsjechische nagerecht dat de harten van veel zoetekauwen verovert. Het bereiden ervan is snel en eenvoudig, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die hun familie of vrienden willen verrassen. De belangrijkste ingrediënt is gemalen maanzaad, dat de biscuit niet alleen een uitgesproken smaak geeft, maar ook voedingswaarden. Het deeg is zacht en smeuïg, wat zorgt voor een geweldige ervaring bij elke hap. Serveer het bestrooid met suiker of met een beetje room, en geniet van dit traditionele Tsjechische zoete gerecht.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (78 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: fruit, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, nagerechten, bezuinigingen, bekervormig, zoet, fruitschijfjes, bubbels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Maanzaadbiscuit - snel.

Reactie toevoegen