Roomtaart
Geweldig romige cake.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 eetlepels cacaopoeder
2 stuks zure room
1 verpakking koekjes - Koka
2 stuks slagroom
3 verpakkingen suiker - vanille
ongeveer 28 stuks lange vingers - banket
1 kop gezette koffie
aardbei
Kookinstructies
Op een siliconenrol verkruimelen we Koka-koekjes met behulp van een deegroller. Of we gebruiken een mixer en mixen de koekjes fijn.
In een kom doen we vanillesuiker en gieten er zure room bij. We roeren het mengsel door. Nu maken we koffie.
De eerste beker slagroom kloppen we goed stijf en vouwen we voorzichtig door het mengsel in de kom. (mengsel: vanillesuiker + zure room). Er ontstaat een heerlijke crème.
De volgende beker slagroom kloppen we op en zetten we apart.
We nemen een kleine ovenschaal of taartvorm en leggen er lange vingers op de bodem. We besprenkelen ze licht met goede koffie en smeren de gemaakte crème erop. De verkruimelde Koka-koekjes verspreiden we over de crème. We herhalen: lange vingers + koffie + crème + Koka-koekjes en dan zijn we klaar met lagen.
De tweede, opgeklopte slagroom smeren we over de bovenkant van het dessert en garneren we met cacao en een aardbei.
We zetten het een paar uur in de koelkast en kunnen serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Roomtaart
Smetana-taart is een heerlijke dessert dat de delicate smaak van room combineert met de zoetheid van een cakespons. Deze taart is populair vanwege zijn eenvoud en snelle bereiding. De hoofdcomponent is kwaliteitsroom, die vaak wordt aangevuld met aromatische vanille- of fruit smaken. De cakesponsbasis geeft de taart lichtheid, terwijl de roomlaag zorgt voor een romige textuur. De hele taart kan worden versierd met vers fruit, chocoladeschilfers of andere lekkernijen naar smaak. Ideaal als zoete afsluiting van de lunch of het diner.