Hüttenkäsekruid met bramen

Bramenkoek is dankzij de kwark in het deeg heerlijk vochtig en zacht. Als we de bramen met bloem bestrooien of ze bedekken voordat we ze op het deeg leggen...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
125 g zachte boter
125 g suiker
2 eieren
250 g zachte kwark
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels lauw melk
rasp van 1/2 citroen
170 g patentbloem
1/2 zakje bakpoeder
150 g bramen (mogen ook bevroren zijn)
Kookinstructies
Meng de boter met de suiker en meng geleidelijk de eidooiers, één voor één, door het mengsel.
Voeg de kwark, vanillesuiker, geraspte citroenschil en melk aan het mengsel toe en meng voorzichtig.
Meng in een andere kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, voeg het toe aan het vorige mengsel en meng grondig.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Doe het beslag in een ingevette en met paneermeel bestrooide vorm van 23 cm in diameter. Verspreid de bramen over het beslag en bestuif ze met een klein beetje bloem, zodat ze tijdens het bakken niet naar beneden zakken.
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 30 minuten.
Strooi poedersuiker over de afgekoelde taart.
Wat u nog niet wist over dit recept Hüttenkäsekruid met bramen
Kwarktaart met bramen is een heerlijke dessert dat de zachtheid van kwark combineert met de verfrissende smaak van bramen. Het deeg, vaak bereid van een kruimel- of biscuitbodem, is gevuld met een romige kwarkmengsel waaraan verse of diepgevroren bramen worden toegevoegd. Deze bessen geven de taart een aangename zuurheid en een prachtige kleur. Gekoeld geserveerd, is het de ideale dessert voor zomerse dagen, maar de smaak zal het hele jaar door plezier doen. Kwarktaart met bramen is een geweldige keuze voor familiefeesten of samenkomsten met vrienden.