Witte glazuur voor peperkoekjes

Witte glazuur voor peperkoekjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

Als je van kerstkoekjes houdt, maar het versieren niet lukt en de glazuur niet goed gaat, kun je dat dit jaar veranderen. We hebben een geweldig recept voor je voorbereid voor eiwitsuikerglazuur…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 eiwit
10 eetlepels poedersuiker (licht opgehoopt)
1 theelepel citroensap
1 theelepel aardappelzetmeel

Kookinstructies

Klop eieren in een kom en verwijder de "lipjes". Zeef de suiker door een zeer fijne zeef, voeg citroen toe en klop op de hoogste snelheid totdat het eiwit dikker wordt.

Zeef vervolgens de maizena door het mengsel en meng grondig tot er een stevige massa ontstaat. Als we een groter eiwit hebben, voegen we suiker toe; als het mengsel te dik is, voegen we citroensap toe. De juiste consistentie van de glazuur zou aan de kloppers van de mixer moeten blijven hangen en niet moeten druipen.

Voor het versieren is het het beste om plastic zakjes te gebruiken. Om het vullen van de glazuur te vergemakkelijken, plaatsen we de zak in een hogere container en vullen we deze. Als we de glazuur willen kleuren, moeten we gewoon een kleurstof in de zak toevoegen, deze sluiten en met de hand mengen.

Bereid eerst de zak voor door een inkeping in de hoek te maken met een schaar. Als we grotere oppervlakken willen schilderen, schetsen we eerst de omtrek, laten we deze iets drogen en vullen dan het midden in.

Als we glazuur over hebben, doen we deze terug in de zak, plaatsen hem in een hogere container en bewaren hem op een koele plek.

Wat u nog niet wist over dit recept Witte glazuur voor peperkoekjes

Witte glazuur op pepernoten is een traditionele versiering die deze populaire kersttraktaties een mooie en elegante uitstraling geeft. Deze glazuur wordt gemaakt van opgeklopte eiwitten en suiker, wat zorgt voor stevigheid en glans. Na het drogen blijft de glazuur hard, wat ideaal is voor het versieren van pepernoten in verschillende vormen en patronen. Naast de esthetiek biedt het ook een unieke zoete smaak die de gekruide pepernoten aanvult. Het is een ideale keuze voor kerstbakken en familiefeesten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (49 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gebak
Tag: toppings, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, nagerechten, zoet, kerstmis, binnen 20 minuten, decoratie, crèmes, vullingen, taart decoreren, zoete gebakjes, europese

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Witte glazuur voor peperkoekjes.

Reactie toevoegen