Varkensschouder met groenten en worst

Eenvoudige vleesmix is altijd een heerlijke en snelle keuze voor de lunch of het avondeten. Aan stukken varkensvlees en verschillende soorten groenten voegen we…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g varkensschouder
1 eetlepel reuzel (of olie)
1 ui
1-2 teentjes knoflook
zout (naar smaak)
versgemalen peper
1 Hongaarse worst (pikant)
1 rode paprika
1 witte paprika
5 cm prei
2 bladeren witte kool
1 eetlepel tomatenpuree uit tube
1 eetlepel paprikapasta
heet water om bij te schenken
1 kleine theelepel Solamyl naar behoefte
Kookinstructies
Snijd het vlees in hapklare stukken of in dunne reepjes. Snijd de ui doormidden, pel hem en snijd hem in parten. Voeg in een verhitte diepe pan vet toe en fruit de ui.
Voeg het vlees toe, breng op smaak met zout en peper, en bak het daarna totdat het zacht is. Voeg vervolgens de in plakjes gesneden worst toe.
Was en snijd eerst de paprika's in repen, de kool in dunne reepjes, de prei in ringetjes en hak de knoflook fijn. Wanneer het vlees bijna gaar is, voegen we de groenten en beide pasta's toe, gieten we er heet water bij en laten we het 3 minuten sudderen.
Indien nodig binden we het in met een theelepel Solamyl opgelost in een eetlepel koud water. Breng aan de kook en haal het daarna van het vuur. Serveer met rijst, pasta of brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensschouder met groenten en worst
Varkensschouder met groenten en worst is een voortreffelijk gerecht dat sappig vlees verenigt met voedzame groenten. De worst voegt een unieke smaak en aroma aan het gerecht toe, terwijl de overige ingrediënten zorgen voor een diversiteit aan vitaminen en mineralen. Dit gerecht is populair, niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de eenvoudige en snelle bereiding. Het is ideaal om het te serveren met vers brood of aardappelen, wat het tot een vullende en uitgebalanceerde lunch of diner maakt.