Varkensrollades met Engelse spek en courgettesla, uit de slowcooker

Varkensrollades met Engelse spek en courgettesla, uit de slowcooker
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 240 minuten
Porties: 4

Kool verdelen we in vier delen. Vleesplakken kloppen we voorzichtig plat door plasticfolie. Een beetje zout en peper erop, en aan de binnenkant lichtjes bestrijken...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 sterke plakken van schouderkarbonade of schoudervlees
350 g Engelse spek in 4 dikke reepjes gesneden
100 g Engelse spek in kleine blokjes gesneden
500 g courgette of zuurkool
300 ml bouillon
1 grote ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
1 eetlepel olie
1 eetlepel zoete paprikapoeder
1 eetlepel bloem
gemalen peper
zout
Kremžse mosterd naar smaak

Kookinstructies

We verdeel de kool in vier delen. We kloppen de stukjes vlees voorzichtig plat met plasticfolie. We zouten ze, peperen ze een beetje en bestrijken één kant met mosterd. Op elke plak vlees smeren we de kool en voegen een stuk spek toe. We rollen ze op tot rolletjes, binden ze vast met een draad of tandenstoker en plaatsen ze op de bodem van de slowcooker.

In de verwarmde olie in een pan bakken we het spek en de ui met de knoflook. Zodra ze goudbruin zijn, voegen we paprika toe, roeren we snel om en gieten we 200 ml bouillon erbij. Deze mengsel gieten we dan over de rolletjes en de pan dekken we af met een deksel. We zetten het op de hoge stand en laten het 3,5 uur koken.

We nemen de rolletjes uit de pan en voegen een roux toe aan het sap, die we hebben gemaakt door bloem in 100 ml koude bouillon te mengen. We mengen er een beetje mosterd door, roeren en doen het vlees weer terug.

We dekken de pan weer af met een deksel en laten het nog dertig minuten op hoge stand koken. Bij de rolletjes passen zowel aardappelen als knoedels.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensrollades met Engelse spek en courgettesla, uit de slowcooker

Varkensrolletjes met Engelse spek en courgettekool zijn een heerlijk gerecht dat de smaken van vlees en groenten perfect combineert. De slowcooker zorgt ervoor dat het vlees sappig en vol smaak is, terwijl het Engelse spek het gerecht zoute en diepte geeft. Courgettekool biedt een frisse tegenhanger en interessante textuur. Dit recept is ideaal voor familiemaaltijden, wanneer je kunt genieten van een rijk en vullend gerecht zonder veel moeite in de keuken. Na enkele uren koken verschijnt er een perfecte combinatie van smaken op je bord die elke eter zal verrassen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (25 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht
Tag: varkenshaas, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, veeleisend, veeleisend, slowcooker

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensrollades met Engelse spek en courgettesla, uit de slowcooker.

Reactie toevoegen