Kalfsvleesrolletjes met Prosciutto en gedroogde tomaten

Vlees kloppen we plat, zouten we, peperen we en van de binnenkant smeren we met mosterd. Op elk stuk leggen we 1-2 plakjes prosciutto, rollen we op en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 plakken kalfsvlees
50 g Prosciutto
40 g koude ham (ham gerookt met koude rook)
4 stuks zongedroogde tomaten in olie
1 eetlepel volle mosterd
1 middelgrote ui
4 teentjes knoflook
olie
zout
peper
1 eetlepel gewone bloem om te binden
Kookinstructies
Vlees kloppen, zouten, peppen en van de binnenkant met mosterd bestrijken. Op elke plak leggen we 1-2 stukjes prosciutto, rollen ze op en vastzetten met prikkers.
In olie uien goudbruin fruiten, daarna gehakte knoflook, gedroogde tomaten en in dunne reepjes gesneden koude ham toevoegen.
In de pan de rolletjes aan alle kanten bruin bakken, daarna met water overgieten en stoven totdat ze zacht zijn.
Als het vlees zacht is, eruit nemen en de saus indikken met meel dat in water is gemengd.
Serveren met rijst, knoedels, pasta of alleen met groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalfsvleesrolletjes met Prosciutto en gedroogde tomaten
Kalfslapjes met prosciutto en gedroogde tomaten zijn een delicaat gerecht dat mals kalfsvlees combineert met de sterke smaak van zoute prosciutto. Gedroogde tomaten geven frisheid en een rijke smaak die het vlees perfect aanvult. De rolletjes worden meestal goudbruin gebakken, wat hun verleidelijke geur en uiterlijk versterkt. Dit gerecht past uitstekend bij bijgerechten zoals aardappelpuree of gegrilde groenten, en is een ideale keuze voor feestelijke diners of familiale vieringen.