Varkensrollade

Vlees snijden we in de vorm van een "Z", rollen we uit tot een plak en kloppen we voorzichtig plat. We zouten, peperen, bestrijken met mosterd en leggen er plakjes ontbijtspek op.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 g varkensschouder
100 g Engelse spek
2 eieren
4 cherrytomaatjes
1 rode paprika
1 blikje ingelegde erwten
1 handvol paddenstoelen
mosterd
ingelegde chilpepers
zout
peper
Kookinstructies
Vlees in de vorm van een "Z" snijden, op een plaat leggen en voorzichtig plat kloppen. Zout, peper toevoegen, bestrijken met mosterd en bedekken met plakken Engelse bacon, die we licht invetten met chilipasta.
Vervolgens strooien we paprikapoeder over de bacon en bedekken het met de voorbereide eierenomelet, paprika, tomaten, champignons en ingemaakte erwten.
We wikkelen het op en binden het met keukentouw. We bakken het afgedekt in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende ongeveer 90 minuten, en aan het einde onbedekt verder bakken op een hogere temperatuur tot de gewenste kleur is bereikt.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensrollade
Varkensrollade is een populair gerecht dat wordt bereid van varkensvlees, meestal van ham of schouder. Het vlees wordt eerst geklopt, vervolgens gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kruiden, knoflook, gedroogde ham of groenten. De rollade wordt opgerold en goudbruin gebakken, wat het een uitzonderlijke smaak en sappigheid geeft. Het wordt vaak geserveerd met aardappelbijgerechten of zuurkool. Dit gerecht is populair bij feestmaaltijden en is een geweldig voorbeeld van de Tsjechische keuken.