Varkensrollade

Varkensrollade
Voorbereidingstijd: 150 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 8

Vlees snijden we in de vorm van een "Z", rollen we uit tot een plak en kloppen we voorzichtig plat. We zouten, peperen, bestrijken met mosterd en leggen er plakjes ontbijtspek op.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

750 g varkensschouder
100 g Engelse spek
2 eieren
4 cherrytomaatjes
1 rode paprika
1 blikje ingelegde erwten
1 handvol paddenstoelen
mosterd
ingelegde chilpepers
zout
peper

Kookinstructies

Vlees in de vorm van een "Z" snijden, op een plaat leggen en voorzichtig plat kloppen. Zout, peper toevoegen, bestrijken met mosterd en bedekken met plakken Engelse bacon, die we licht invetten met chilipasta.

Vervolgens strooien we paprikapoeder over de bacon en bedekken het met de voorbereide eierenomelet, paprika, tomaten, champignons en ingemaakte erwten.

We wikkelen het op en binden het met keukentouw. We bakken het afgedekt in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende ongeveer 90 minuten, en aan het einde onbedekt verder bakken op een hogere temperatuur tot de gewenste kleur is bereikt.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensrollade

Varkensrollade is een populair gerecht dat wordt bereid van varkensvlees, meestal van ham of schouder. Het vlees wordt eerst geklopt, vervolgens gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kruiden, knoflook, gedroogde ham of groenten. De rollade wordt opgerold en goudbruin gebakken, wat het een uitzonderlijke smaak en sappigheid geeft. Het wordt vaak geserveerd met aardappelbijgerechten of zuurkool. Dit gerecht is populair bij feestmaaltijden en is een geweldig voorbeeld van de Tsjechische keuken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: Groenten, varkenshaas, champignons, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, gebraden, frituren, feesten en vieringen, gemiddeld-moeilijk

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensrollade.

Reactie toevoegen