Varkensrib op champignons
Varkensribben drukken we een beetje plat en snijden we aan de randen in, zodat ze tijdens het braden niet kromtrekken. Daarna zouten we ze aan beide zijden en peperen we ze met verse kruiden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6 stuks varkensribben (spareribs met been)
20 dkg gerookt spek (Lopenická)
3/4 kg kleine verse champignons
1 grote ui
bloem
sap van 1 citroen
zout
peper van vier kleuren
100 g varkensreuzel
bouillon
Kookinstructies
Varkensribben kloppen we iets plat en snijden we in de randen in, zodat het vlees tijdens het bakken niet krult. We voegen zout toe en bestrooien ze van beide kanten met versgemalen vierkleurige peper.
In een steakpan verwarmen we varkensvet en bakken we het vlees aan beide zijden goed bruin totdat het een goudbruine kleur krijgt. Daarna verplaatsen we het gebakken vlees naar een grotere pan.
Aan het vet van het vlees voegen we in blokjes gesneden spek toe en wachten we tot het uitgebakken is. Zodra het spek klaar is, voegen we in blokjes gesneden ui toe en bakken we deze totdat ze lichtbruin zijn.
Als de ui mooi goudbruin is, voegen we schoongemaakte champignons toe. Deze wassen we, besprenkelen we met citroen, laten we ongeveer 3 minuten intrekken en spoelen we vervolgens af onder water om de zuurheid te verwijderen. Op deze manier blijven de champignons mooi licht en knapperig.
We laten de hele kleine champignons zo, de middelgrote snijden we doormidden en de grote in dikkere plakken. We verwarmen de champignons even met de ui en het spek en voegen ze daarna toe aan het vlees in de pan.
We voegen bouillon toe aan het gehakt zodat het vlees bijna ondergedompeld is en stoven dit met de champignons gedurende ongeveer 30 minuten.
Zacht vlees halen we eruit en voegen we twee eetlepels bloem toe, aangemaakt met een klein beetje water, aan de saus. Hiermee verdikken we de saus en koken we dit minstens 15 minuten onder regelmatig roeren. Serveer met rijst, broodknödel of aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensrib op champignons
Varkensribben met champignons is een heerlijke schotel die vlees- en paddenstoelenliefhebbers zal bekoren. De sappige ribben worden goudbruin gebakken en gecombineerd met fijne, smaakvolle champignons. Deze combinatie creëert een rijke en vullende saus die perfect past bij vers brood of aardappelen. Dit gerecht is een ideale keuze voor een familie-avondmaal of feestelijke gelegenheden. Aangevuld met verse kruiden en knoflook geeft het gerecht een extra portie smaak en aroma die u zal verbazen.
Tomas Rohlena