Utopenci - beproefd pekel

Als je op zoek bent naar het perfecte recept voor een marinade voor "utopence", die echt heerlijk zal zijn, raad ik aan deze uit te proberen. Echt…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 kg worstjes
1 l azijn (Bzenecký 8%)
12 stukjes kruidnagel
30 stuks peperkorrels
5 laurierblaadjes
3 volle theelepels zout (of minder)
8 volle eetlepels suiker (of minder)
1,5 glas augurken (of meer)
2 glazen paprika's (of geitenhorens)
1,50 kg uien
Kookinstructies
Ik bereid een pekel van water, azijn, zout, suiker en specerijen, die ik aan de kook breng en daarna laat afkoelen. Zodra het afgekoeld is, voeg ik het pekelwater van één pot augurken toe, die later gebruikt zullen worden bij het inmaken, en ook het pekelwater van twee glazen van 0,7 l rode paprika's, die we ook zullen gebruiken bij het inmaken.
1-1,30 kg geschild ui snijd ik in zeer dunne ringen met behulp van een rasp. De resterende augurken snijd ik in parten van 2-3 cm, eerst snijd ik ze in vieren en daarna in stukken. De kapia's snijd ik in dikkere repen en steek de stukjes in de inkepingen van de worstjes, of ik leg ze tussen de uien rondom de worstjes. Af en toe gebruik ik in plaats van kapia geitenoren, die ik ook in geschikte stukjes snijd en in de inkepingen en tussen de worstjes geef voor een pittigere variant.
Wanneer ik de pekel klaar en afgekoeld heb, de gewassen potten en deksels, de geschild worstjes, de geschild en gesneden ui en de gesneden andere ingrediënten heb, begin ik de potten te vullen.
Ik snijd de worstjes drie keer in, dus ik maak drie diepe lengtesnitten. In het middelste snietje doe ik rijkelijk ui, in één van de uiteindelijke sneden plakjes augurken (ook rijkelijk), en in de andere uiteindelijke snede voeg ik een stukje kapia toe (of een stuk geitenoor voor een pittigere variant). Op de bodem van de pot doe ik een beetje ui, daarna de worstjes en in de openingen om en om ui, augurken en kapia ter decoratie (of geitenoren).
We gieten de pekel erin, sluiten de pot en laten het minstens een week op een koele plek staan. Omdat de worstjes drie keer ingesneden zijn, kan de pekel beter en sneller in de worstjes trekken.
Iedereen kan naar eigen voorkeur mosterd, peper, chilipoeder en andere ingrediënten in de inkepingen toevoegen, zodat de utopenci een scherpere smaak krijgen.
Wat u nog niet wist over dit recept Utopenci - beproefd pekel
Utopenci zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat geliefd is bij veel liefhebbers van ingelegde lekkernijen. Dit gerecht bestaat uit worst die is ingemaakt in een verfrissende en pittige marinade, meestal van azijn, ui en kruiden. "Utopenci - beproefde marinade" vertegenwoordigt een variant die een gebalanceerde smaak en perfecte knapperigheid garandeert. Ze zijn uitstekend als voorgerecht of als onderdeel van een verwennerij op feesten en tuinbarbecues. De bereiding is niet moeilijk en het eindproduct zal iedereen blij maken die houdt van authentieke Tsjechische smaken.