Huisgemaakte tartaarsaus

Huisgemaakte tartaarsaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

Als je een liefhebber bent van gerechten die niet zonder tartaar kunnen, vergeet dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt. We zullen je een snelle en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

200 g mayonaise
1/2 ui
1 ingemaakte komkommer
augurkenvocht
1-2 theelepels volle mosterd
zout
gemalen peper

Kookinstructies

Snijd de komkommer in kleine stukjes en hak de ui zorgvuldig fijn.

Doe de mayonaise in een kleine kom, voeg de gesneden ui en komkommer toe en giet 2-4 eetlepels van de augurkennectar erbij.

Giet geleidelijk de azijn in de kom terwijl je blijft roeren met een garde, totdat je de consistentie van tartaar bereikt.

Voeg ook mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de tartaarsaus afkoelen in de koelkast.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte tartaarsaus

Huisgemaakte tartaar saus is een populaire aanvulling op vele gerechten, vooral gefrituurd en gegrild vlees. De bereiding is eenvoudig en snel; je hoeft alleen maar mayonaise te mengen met fijngehakte augurken, ui en kruiden zoals peterselie of dille. Deze saus geeft gerechten een heerlijke smaak en verfrissend aroma. Je kunt de huisgemaakte variant aanpassen aan je eigen smaak, bijvoorbeeld door knoflook of kappertjes toe te voegen. Het is ideaal om het te serveren met frietjes, vis of als onderdeel van een koud buffet.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (53 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Snel avondeten
Tag: Groenten, sauzen, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, goedkoop, eenvoudig, voor beginners, glutenvrij, vegetarisch, feesten en vieringen, koude gerechten, verjaardag, grillen en bbq, frans, binnen 10 minuten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgemaakte tartaarsaus.

Reactie toevoegen