Kaasrolletje

Eenvoud brengt schoonheid, en dat geldt des te meer voor de kaasschotel. Deze is namelijk op zichzelf mooi en ideaal als snack voor gasten op…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
12 plakken harde kaas
1 smeerbaar boter
plakken ham (naar behoefte)
1-2 verse paprika's
Kookinstructies
We leggen de kaas op bakpapier in de vorm van een rechthoek van 3x4 plakken. De randen van de plakken vouwen we ongeveer 0,5 cm over elkaar, waardoor we een uniforme rechthoekige plak op het papier creëren.
We plaatsen de kaas in de voorverwarmde oven en wachten tot deze zachter wordt. Ondertussen wassen we de paprika's, verwijderen we de pitten en snijden we ze in reepjes.
We halen de bakplaat eruit en rollen de kaas voorzichtig met een deegroller uit totdat deze samenkomt tot een samenhangende plak.
We bestrijken de plak kaas met kruidenboter en leggen daar plakken ham op. Dan smeren we de ham weer in met kruidenboter en voegen we reepjes paprika in verschillende kleuren toe. Tenslotte rollen we de plak met de vulling op tot een rol.
We wikkelen het in microfolie of voedselfolie en laten het een nacht in de koelkast opstijven.
We snijden het in stukken van ongeveer 1 cm en serveren het.
Wat u nog niet wist over dit recept Kaasrolletje
Kaasrol is een heerlijk gerecht dat iedere kaasliefhebber zal plezieren. Het bestaat meestal uit zachte kaas, zoals kwark of roomkaas, op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Het kaasmengsel wordt vervolgens voorzichtig op een dunne tortilla of een blad romeinse sla gesmeerd, en na het grondig oprollen wordt het in plakjes gesneden. Dit eenvoudige recept is geweldig als hapje op feesten of als lichte snack. De kaasrol is niet alleen smakelijk, maar ook zeer variabel - je kunt ham, groenten of olijven naar smaak toevoegen.