Huisgemaakte tartaar saus

Als je houdt van gerechten die om tartaarsaus vragen, stop dan met het kopen van kant-en-klaar sauzen in de winkels. We zullen je een eenvoudige en...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g mayonaise
1/2 ui
1 ingemaakte komkommer
augurkenvocht
1-2 theelepels volle mosterd
zout
gemalen peper
Kookinstructies
Snijd de komkommer in kleine stukjes en hak de ui fijn.
Doe de mayonaise in een kleine kom, voeg de gesnipperde ui en komkommer toe, en giet daarna 2-4 eetlepels augurkenvocht erbij.
Voeg het vocht langzaam toe aan de kom terwijl je met een garde klopt, tot je de consistentie van tartaar saus bereikt.
Voeg ook mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de tartaar saus afkoelen in de koelkast.
Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte tartaar saus
Zelfgemaakte tartaarsaus is een geweldige aanvulling op veel gerechten, vooral gebraden vlees, vis of frietjes. Deze heerlijke dip wordt gemaakt van mayonaise, fijngehakte augurken, ui, kappertjes en andere kruiden die de saus een sterke smaak geven. De bereiding is eenvoudig en snel, en het resultaat is altijd verfrissend. Je kunt het gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaken door verschillende specerijen of ingrediënten toe te voegen. Tartaarsaus is zo een uitstekende manier om je culinaire ervaring te verrijken.