Hummus

Hummus komt uit Libanon en het is een kikkererwtenpasta. De smaak komt tot uiting door komijn, knoflook en olijfolie. We kunnen het serveren…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
400 g kikkererwten uit blik (1 blikje)
2 teentjes knoflook
1 theelepel tahinipasta
sap van 1/2 citroen
een paar druppels olijfolie
Naar behoefte
koud water
gemalen komijn
zout
gemalen zoete paprika
Kookinstructies
We gieten de kikkererwten af en mengen ze met tahin, komijn, knoflook, citroensap en olie. Vervolgens mixen we alles tot een gladde room.
We voegen zout toe en als het nodig is, verdunnen we het met koud water tot de gewenste dikte.
Tot slot bestrooien we het gerecht met gemalen zoete paprika. We serveren het met geroosterd pita of Libanees brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Hummus
Hummus is een populair gerecht afkomstig uit het Midden-Oosten, dat wordt gemaakt van kikkererwten, tahin (sesampasta), olijfolie, citroensap en knoflook. Deze romige dip is niet alleen lekker, maar ook voedzaam, rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten. Hummus wordt vaak geserveerd met pita-brood, verse groenten of als onderdeel van verschillende salades en gerechten. Het is populair in zowel vegetarische als veganistische diëten en is ook in veel andere keukens over de hele wereld populair geworden.