Tartaar

Tartaar
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

Tatarsk beef, ook wel bekend als steak tartare, is een populaire lekkernij die je eenvoudig thuis kunt maken. De belangrijkste ingrediënt is kwalitatief hoogwaardig vers vlees, dat…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g biefstuk
2 eetlepels ketchup
een paar druppels Worcestersaus
1 theelepel mosterd
1 theelepel vloeibare chili
1 eetlepel olie
1 ui fijngehakt
knoflook (naar smaak)
1 dooier
zout
gemalen peper

Kookinstructies

Snij het vlees fijn met de punt van een mes of maal het fijn.

Snijd de ui in kleine stukjes en pers of prak de knoflook.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar met behulp van twee vorken.

Laat het in de koelkast rusten en smeer het op geroosterd brood, dat we naar smaak nog kunnen op smaak brengen met knoflook.

Wat u nog niet wist over dit recept Tartaar

Tartaar, ook bekend als steak tartare, is een populair gerecht in de Tsjechische keuken. Het bestaat uit fijngehakt, rauw rundvlees dat op smaak wordt gebracht met specerijen, uien, mosterd en een ei. Het wordt vaak geserveerd met toast of brood en augurken. Tartaar is een symbool geworden van hoogwaardige gastronomie en is vooral populair in restaurants. Het is belangrijk om op de versheid van de ingrediënten te letten, omdat het gerecht rauw geconsumeerd wordt en daarom moet het voldoen aan hoge hygiënestandaarden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (112 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Snel avondeten
Tag: Groenten, rundvlees, snel, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, pittig, kruiden, feesten en vieringen, koude gerechten, oudejaarsavond, tartaar, frans

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Tartaar.

Reactie toevoegen