Thuis ingelegde haringen

Utopenci behoren tot de populairste hapjes bij bier en maken een onmiskenbaar deel uit van het aanbod in vrijwel iedere Tsjechische kroeg. Er zijn veel verschillende recepten en ieder...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1,5 kg worstjes (grove worst)
500 g uien
pepers
Inleg
400 ml azijn
600 ml water
1 eetlepel zout
3 eetlepels suiker
1 eetlepel olie
3 laurierblaadjes
5 peperkorrels
1 theelepel hele peper
Kookinstructies
Alle ingrediënten voor de pekel mengen we, koken we ongeveer 5 minuten en laten we vervolgens afkoelen.
We schillen de ui en snijden deze in ringen. De rookworst schillen we ook en snijden deze in de lengte in. In elke gesneden rookworst stoppen we enkele uienringen.
Op de bodem van een drie-literfles strooien we een laagje ui, een beetje kruiden uit de pekel, een stuk peper en een laag rookworst. Dit herhalen we totdat de fles vol is.
Ten slotte gieten we alles over met de koude pekel en sluiten we de pot af.
We laten de utopence 7 dagen op een koele plek staan om te laten rijpen.
Wat u nog niet wist over dit recept Thuis ingelegde haringen
Huisgemaakte utopenci zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat een populaire delicatesse is geworden op verschillende feesten en slachtpartijen. Dit gerecht bestaat uit gemarineerde worstjes, meestal in azijn, met ui, mosterd en specerijen. Utopenci worden het vaakst geserveerd als borrelhapje bij bier, en dankzij hun pittige smaak hebben ze de voorkeur van veel fijnproevers veroverd. Ze worden doorgaans enkele dagen vóór consumptie bereid, zodat de smaken goed kunnen samengaan. Huisgemaakte utopenci zijn zo'n geweldig voorbeeld van de Tsjechische keuken, die in staat is om eenvoudige ingrediënten te combineren met een unieke smaak.