Pesto rosso - rode pesto van zongedroogde tomaten

Pesto rosso - rode pesto van zongedroogde tomaten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Alle ingrediënten in een geschikte container doen en mixen tot je een fijne consistentie krijgt. Vul in potten. Pesto blijft in de koelkast 5-7 dagen vers, als...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

een mok met zoete gedroogde tomaten
3 kleine teentjes knoflook
1 eetlepel verse rozmarijn
1/3 mok amandelen (ongepeld, ongezouten en geroosterd)
1 mok olijfolie
½ theelepel zout
versgemalen zwarte peper naar smaak

Kookinstructies

Doe alle ingrediënten in een geschikte kom en mix tot er kleine stukjes ontstaan.

Vul de glazen. Pesto kan 5 tot 7 dagen in de koelkast worden bewaard; als je het langer wilt bewaren, is het beter om het in te vriezen.

Serveer rode pesto met pasta, verspreid op croutons, of als broodbeleg voor sandwiches. Laat de pesto vóór het serveren minimaal een uur op kamertemperatuur afkoelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Pesto rosso - rode pesto van zongedroogde tomaten

Rood pesto, ofwel rode pesto, is een heerlijke Italiaanse saus gemaakt van gedroogde tomaten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas. Dit uitgesproken gerecht is een populaire keuze voor gastronomen die genieten van de intense smaak en aroma. Rode pesto is perfect als dip, bij pasta, of als ingrediënt in verschillende gerechten, waardoor het een eiwitrijke en rijke smaak toevoegt. Rood pesto is ideaal voor snel en smakelijk koken, of het nu gaat om familiemaaltijden of feesten met vrienden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Snel avondeten
Tag: sauzen, eenvoudig, snel, gewone dag, eenvoudig, binnen 20 minuten, kruiden, koude gerechten, italiaans

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pesto rosso - rode pesto van zongedroogde tomaten.

Reactie toevoegen