Huisgemaakte boter

We mengen beide roomen in een kom en zetten de handmixer aan. We kloppen totdat onze room stevig is, maar we blijven verder kloppen, want we willen niet alleen slagroom, maar...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 pakjes room 33% vet
(let op dat ze alleen gepasteuriseerd zijn, geen UHT enz. ook niet in een bekertje, dat heeft voor mij niet gewerkt)
Bereid je voor
handmixer
kom om boter te kloppen
kleinere kom waarin je de melk giet
zeef, rubberen spatel
HANDBESCHERMING en schort
Kookinstructies
Giet beide room in een kom en zet de handmixer aan. Klop totdat je stevige slagroom krijgt, maar ga door, want we willen boter. Klop totdat je merkt dat de consistentie begint te veranderen en het mengsel zich in kleine stukjes verdeeld - de boter begint zich al te vormen.
Als de boter van de melk afscheidt, blijven we kloppen totdat de vloeistof begint te spatten. Dan schakelen we de mixer uit en trekken we handschoenen aan. We gieten de melk door een zeef in een kleinere kom en persen zoveel mogelijk melk uit de boter, die we op de zeef laten. We spoelen de grote kom met boter om met koud water en laten er ongeveer een eetlepel water in achter. We doen de boter terug in de kom en kloppen nog even verder. De afgetapte vloeistof bewaren we in de koelkast, omdat we deze kunnen gebruiken voor het koken en dergelijke.
Nu kloppen we de boter kort, gieten we het af en spoelen we het met koud water. We kloppen opnieuw, gieten weer af en spoelen opnieuw. We drukken de boter een beetje aan om zoveel mogelijk vloeistof eruit te krijgen en zodat het schoon is. Dit proces herhalen we ongeveer 3 tot 4 keer, zodat we schone boter hebben.
Ten slotte vormen we de boter in de gewenste vorm en bewaren we deze in een botermaker, natuurlijk ook in de koelkast. Bij het maken van zelfgemaakte boter is het belangrijk om op hygiëne te letten, dus alles moet zorgvuldig gewassen zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte boter
Huismargarine is een heerlijke en natuurlijke product die je gemakkelijk in het comfort van je eigen huis kunt maken. Je hoeft alleen maar slagroom te mengen en het een tijdje te kloppen totdat de boter van de karnemelk loskomt. Het resultaat is een fijne, romige boter die je naar smaak kunt kruiden met zout of kruiden. Huismargarine is een gezonder alternatief voor commercieel geproduceerde boter en bevat geen kunstmatige additieven. Het is perfect op brood, in bakrecepten of als ingrediënt in verschillende gerechten, en creëert een gezellige sfeer op iedere tafel.