Gevulde eieren

Eieren gevuld met een interessante vulling kunnen een geweldige versiering zijn op de feesttafel of een heerlijke avondmaaltijd. De vulling kan worden gebruikt in een spuitzak, of eenvoudigweg terug in de eiwitten worden gevuld.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6 eieren
2 theelepels mierikswortel
1 eetlepel boter
3 theelepels volle mosterd
ketchup (ter garnering)
zout (naar smaak)
Kookinstructies
In een pan koken we de eieren in borrelend water gedurende negen minuten. Vervolgens koelen we ze snel af, pellen we ze, halveren ze in de lengte en halen we de dooiers eruit in een kom.
We mengen de dooiers met boter, mosterd, mierikswortel en zout.
We doen het mengsel in een spuitzak en vullen de witte delen ermee. Tot slot garneer je ze met ketchup.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde eieren
Gevulde eieren zijn een populair voorgerecht dat vaak op feestelijke tafels wordt geserveerd. Dit gerecht wordt bereid van gekookte eieren, die in de lengte doormidden worden gesneden en waarvan de dooiers worden gemengd met verschillende ingrediënten, zoals mayonaise, mosterd, kruiden of groenten. De vulling wordt vervolgens terug in het eiwit gedaan, waardoor smakelijke en aantrekkelijke porties ontstaan. Gevulde eieren kunnen worden versierd met paprika, olijven of kruiden, wat ze visueel aantrekkelijk maakt. Ze zijn ideaal als snack op een feestje of familiefeest.