Tomatensaus met kruiden en tonijn
Favoriete pasta met tomatensaus, kruiden en tonijn. Wie kan daar weerstand aan bieden?
Ingrediënten en wat u nodig heeft
geurende kruiden (bijv. basilicum, peterselie, oregano, bieslook)
zwarte peper - gemalen
10 dkg olijven - zwarte (zonder pitten)
sojasaus - zoet
1 stuk keukensjalot
1 blik tomaatjes - in blokjes
zout
raapzaadolie
1 - 2 theelepels solamyl (aardappelzetmeel)
1 blik tonijn
4 teentjes tsjechische knoflook
1 stuk tomatenpuree
Kookinstructies
Op een snijplank snijden we de olijven en cherrytomaatjes.
We ontdoen de knoflook en ui van hun schil. De teentjes knoflook persen we fijn.
De ui mixen we met een robot en doen deze in de verwarmde olie in de pan. We fruiten deze met de knoflook.
We voegen de olijven toe en kiepen het blikje tonijn erin.
We gieten de tomatenpuree erbij en roeren het door. Laat het zachtjes koken.
We besprenkelen met sojasaus. We kruiden het.
In een kom kloppen we water met maizena en roeren we het door de saus.
We voegen geurige kruiden toe en de saus is klaar om te serveren met pasta.
Wat u nog niet wist over dit recept Tomatensaus met kruiden en tonijn
Tomatensaus met kruiden en tonijn is een heerlijke schotel die de frisse smaak van tomaten verbindt met aromatische kruiden. Dit gerecht is een ideale keuze voor liefhebbers van de Mediterraanse keuken. Verse tonijn geeft de saus een lichte en volle smaak, terwijl basilicum, oregano en tijm de smaak versterken. De saus is perfect met pasta of risotto en is een geweldige variant voor zowel een snelle lunch als een romantisch diner.