Courgettesaus voor pasta

Tijdens het oogstseizoen van courgettes hebben we vaak het probleem wat we ermee moeten doen. We kunnen er bijvoorbeeld een eenvoudige saus van maken die we serveren met pasta. Haar…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 courgette
100 g spek
2 teentjes knoflook
75 ml zoete room
75 ml zure room
1 kleine tomatenpuree
verse basilicum
100 ml witte wijn
zout
1 snufje suiker
Kookinstructies
We schillen de ui en snijden deze fijn. We snijden de spek in kleine blokjes. De courgette raspen we grof. De teentjes knoflook ontdoen we van hun schil en persen we uit.
In olie bakken we de ui met de spek, vervolgens voegen we de courgette toe, voegen zout toe, blussen we af met wijn en laten we ongeveer 5 minuten sudderen.
Nu voegen we de tomatenpuree met de knoflook toe en maken we het een beetje zoet. We laten het koken en voegen ten slotte de room en basilicum toe. We proeven en passen de smaak indien nodig aan.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgettesaus voor pasta
Courgettesaus voor pasta is een lichte en smakelijke maaltijd, ideaal voor zomerse dagen. De belangrijkste ingrediënten zijn verse courgettes, die worden gehakt en gebakken in olijfolie met knoflook. Het toevoegen van room of yogurt maakt de saus romig en geeft het een zachte consistentie. Je kunt het op smaak brengen met kruiden, zoals basilicum of peterselie, en serveren met je favoriete pasta. Dit recept is een geweldige keuze voor vegetariërs en gezondheidsbewuste eters.