Sausen P en R (worst, bieslook, pittige vis, tomaat met room en snelle tomatensaus)

Sausen P en R (worst, bieslook, pittige vis, tomaat met room en snelle tomatensaus)
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Verhit het vet en bak de ui, voeg dan de geraspte groenten toe en bak kort mee. Vervolgens gieten we er bouillon bij en laten het sudderen totdat het zacht is. Ook bereiden we een boterroux...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Worst saus is
4 worstjes
80 g boter roux
bouillon van bouillonblokje
40 g spek
1 ui
80 g wortelgroenten
4 eetlepels room
zout
peper
bloem

Snelle bieslooksaus
200 ml melk
4 eetlepels room
15 g bloem
10 g bieslook
5 g boter
zout

Pittige kabeljauwsaus
300 g kabeljauw
50 g boter
60 g bloem
olie
150 g wortelgroenten
1 ui
4 eetlepels room
bouillon van visblokje
zout, peper en suiker
citroensap

Tomatensaus met room
50 g boter
50 g bloem
ui
1/2 l bouillon van gevogelte
500 g tomaten of een blik tomatenpuree
hele peper, piment en laurierblad
tijm
suiker, azijn en zout
een bekertje room

Snelle tomatensaus
0,5 l suga (of tomaten uit blik)
1 ui
zout en peper
50 g kruidenboter
2 eetlepels rode wijn
suiker naar smaak
chili
1 eetlepel geraspte citroenschil

Kookinstructies

De worstsaus wordt bereid door in het vet uitjes te fruiten, geraspte groenten toe te voegen en alles kort te bakken. Dan gieten we er bouillon bij en laten het sudderen totdat de groenten zacht zijn. We verdunnen een boter roux met de bouillon en mengen het met de groentebasis, laten het koken en duwen het door een zeef. Vervolgens voegen we in kleine stukjes of dunne plakken gesneden worstjes toe, laten het even koken, brengen het op smaak met specerijen en kunnen het met room en losgeklopt meel verzachten (dit is niet noodzakelijk). De saus wordt apart geserveerd, bijvoorbeeld met brooddumplings.

Snelle bieslooksaus: In de room mengen we de bloem, daarna gieten we het in de kokende melk en laten het even koken. Zodra de saus klaar is, voegen we zout toe en mengen we er gehakte groene bieslook en boter doorheen. We kunnen ook hardgekookte eieren of gepocheerde eieren aan de saus toevoegen. De saus wordt ofwel apart geserveerd met brooddumplings, of met aardappelen.

Vissaus met kabeljauw: We fruiten geraspte wortelgroenten en gesneden ui in olie, voegen bouillon toe en laten het zachtjes sudderen. Vervolgens passen we alles door een zeef. Van boter en bloem maken we een lichte roux, die we verdunnen met de resterende bouillon, voegen gemalen kabeljauw toe en koken tot deze zacht is. Tot slot mengen we het groentemengsel en de room erdoor, brengen op smaak met zout, peper, suiker en citroensap en verwarmen goed. We serveren het met brooddumplings.

Tomatensaus met room: In boter fruiten we fijngehakte ui, voegen bloem toe en bereiden een donkere roux. We verdunnen deze geleidelijk met koude bouillon, voegen kruiden toe en laten het koken. Aan de gladde saus voegen we gesneden tomaten toe en laten ze koken (of we kunnen tomatenpuree gebruiken). Daarna passen we de saus door een zeef, voegen zout toe, gieten room erbij en brengen op smaak met suiker en azijn, maar we koken het niet verder.

Snelle tomatensaus: In gesmolten kruidenboter fruiten we gehakte ui, gieten rood wijn erbij en voegen sugo toe. We mengen citroenschil, een snufje suiker en koken 10 minuten op laag vuur. Tot slot brengen we het op smaak met peper en chili.

Wat u nog niet wist over dit recept Sausen P en R (worst, bieslook, pittige vis, tomaat met room en snelle tomatensaus)

Sauzen P en R bieden een geweldige combinatie van smaken die uw dieet zullen verrijken. De worstensaus is ideaal voor een snelle snack, terwijl de bieslooksaus frisheid en aroma toevoegt. De pittige vissaus zal zeevruchtenliefhebbers verheugen en de tomatensaus met room past perfect bij pasta. Vergeet de snelle tomatensaus niet, die uw betrouwbare hulp in de keuken zal worden. Elke saus uit deze serie biedt unieke smaken en variëteit bij het koken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: Groenten, sauzen, frituren, koken, lunch, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, frituren, kruiden, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Sausen P en R (worst, bieslook, pittige vis, tomaat met room en snelle tomatensaus).

Reactie toevoegen