Rijstnoedels met tomaten-tonijnsaus

Rijstnoedels met tomaten-tonijnsaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We hakken de ui en knoflook in kleine stukjes en fruiten ze in olie. Vervolgens voegen we de gesneden tomaten uit blik, gedroogde tomaten en olijven toe. We voegen zout en peper toe en koken op een zacht vuurtje.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 blik tuna in olie
1 blik gesneden tomaten
1 ui
2-3 teentjes knoflook
5-6 zongedroogde tomaten
ongeveer 50 g zwarte olijven
2-3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kookroom
zout
peper
een snufje suiker
rijstnoedels
geraspte Parmezaanse kaas

Kookinstructies

Snijd de ui en knoflook en fruit ze in olie. Voeg dan de ingeblikte tomaten, in stukken gesneden gedroogde tomaten en olijven toe.

Breng op smaak met zout en peper en laat het op een laag vuur ongeveer 10 minuten stoven. Voeg dan de room en de uitgelekte tonijn toe en laat kort koken.

Kook de noedels volgens de instructies. Zoet de saus met een beetje suiker en zout indien nodig. Serveer het met de gekookte noedels en bestrooi met kaas.

Wat u nog niet wist over dit recept Rijstnoedels met tomaten-tonijnsaus

Rijstnoedels met tomaat-tonijnsaus zijn een heerlijk gerecht dat de smaken van de Middellandse Zee en de Aziatische keuken combineert. Rijstnoedels hebben een delicate textuur die perfect past bij de rijke en aromatische tomaat-tonijnsaus. Deze saus is vol vitamines dankzij de rijpe tomaten en voedingsstoffen uit stukjes tonijn, wat het een voedzame en smakelijke maaltijd maakt. Het is een ideale keuze voor een snelle lunch of diner, waar alle pastaliefhebbers en vissers van zullen houden. Geniet van deze unieke combinatie van smaken!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: Groenten, pasta, sauzen, frituren, koken, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Rijstnoedels met tomaten-tonijnsaus.

Reactie toevoegen