Champignon-dille saus met zure room

Champignon-dille saus met zure room
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

In gesmolten boter bakken we snel fijngehakte ui totdat deze zacht is, daarna voegen we schoongemaakte boschampignons in plakjes of blokjes toe.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 grote ui
200 g verse boschampignons
200 g zure room op kamertemperatuur
1 eetlepel versgehakte dille (kan ook gedroogd)
een volle eetlepel boter
bouillon naar behoefte

Kookinstructies

In gesmolten boter fruiten we fijn gesnipperde ui goudbruin, daarna voegen we schoongemaakte boschampignons toe, in plakjes of blokjes gesneden, en bakken ze langzaam op de ui tot ze iets zachter zijn. Vervolgens voegen we een klein beetje bouillon toe, zout en laten ze onder af en toe roeren, met de deksel op de pan, ongeveer 10-15 minuten stoven, waarbij we indien nodig vocht toevoegen. We voegen minimaal toe, zodat we de saus niet hoeven in te dikken.

Aan het einde van het stoven voegen we gehakte dille toe aan de paddenstoelen. Daarna halen we de paddenstoelen van het vuur. De room, die op kamertemperatuur is, mengen we grondig met een vork met een snufje zout en combineren we met het paddenstoelenmengsel. Indien nodig voegen we een beetje bouillon toe om te verdunnen en we kunnen serveren.

We serveren het met gekookte aardappelen en eventueel met een hardgekookt ei. Op het bord garneren we met een takje dille.

Wat u nog niet wist over dit recept Champignon-dille saus met zure room

Paddestoelen-dille saus met zure room is een heerlijk gerecht dat de rijke smaak van paddenstoelen combineert met de subtiele zuurheid van room. Deze saus is ideaal als bijgerecht bij knoedels, aardappelen of granen. Dankzij de verse dille geeft het gerecht een verfrissend aroma en smaak, terwijl de paddenstoelen, die zowel wild als gekweekt kunnen zijn, natuurlijke umami brengen. Paddestoelen-dille saus is een geweldige keuze voor vegetariërs en paddenstoelliefhebbers die iets nieuws en lekkers uit de Tsjechische keuken willen proberen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (29 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: champignons, sauzen, frituren, lunch, snel, vakantie / zondag, gewone dag, diner, goedkoop, tsjechisch, binnen 30 minuten, zomer recepten, herfst, verstikking, gemiddeld-moeilijk, dille, paddestoel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Champignon-dille saus met zure room.

Reactie toevoegen