Champignonroomsaus met zure room
We schillen de ui en snijden deze fijn. We snijden de gepelde champignons in plakken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g champignons
1 ks grotere ui
1/2 theelepel gemalen peper
1 bekertje zure room (200 g)
zout
1 eetlepel gemalen komijn
melk
3 eetlepels olie
1 - 2 eetlepels citroensap
deeg 200 ml melk
1 eetlepel bloem
Kookinstructies
In een pan met verwarmde olie doen we de ui en bakken deze goudbruin. Dan voegen we de champignons toe, strooien er komijn overheen, besprenkelen met citroensap en voegen zout en peper toe. We roeren dit door en laten het ongeveer 20 minuten onder een deksel sudderen. Indien nodig voegen we melk toe, zodat de champignons niet aanbranden.
Na 20 minuten voegen we zure room toe, die we grondig door de saus roeren en weer aan de kook brengen. Aan de kant mengen we bloem met melk en gieten dit in de saus. Dit doen we nog ongeveer 10 minuten. Indien nodig kunnen we verder op smaak brengen met zout en peper.
De saus serveren we het beste bij gerechten met brooddumplings.
Wat u nog niet wist over dit recept Champignonroomsaus met zure room
Champignonensaus met zure room is een heerlijke schotel die perfect past bij verschillende soorten vlees en pasta. Bij de bereiding worden eerst verse champignons schoongemaakt en in plakjes gesneden. In boter worden vervolgens uien gebakken en daarna worden de champignons toegevoegd. Na een korte fruitperiode wordt het mengsel afgelöscht met bouillon en mag het een tijdje sudderen. Ten slotte wordt zure room toegevoegd, die de saus zachtheid en een romige consistentie geeft. Voor de smaak kunnen knoflook, kruiden of citroensap worden toegevoegd. Serveer met pasta of rijst voor een complete en smakelijke maaltijd.