Saus van selderijstengels

Wortelen en selderij (afhankelijk van de bladeren) snijden we in kleine stukjes, ui en knoflook fijnhakken. In een pan smelten we boter en fruiten daarin de ui met de knoflook tot ze zacht zijn. Daarna voegen we…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 hele selderij
1 wortel
1 grote ui
1 grotere teentje knoflook
1 eetlepel boter
1 afgestreken eetlepel bloem
ongeveer 700 ml vleesbouillon
100 ml slagroom
60-80 g geraspte Niva
2 bolletjes piment
zout
peper
Kookinstructies
Wortelen en selderij snijden we in kleinere stukjes, ui en knoflook fijn. In een pan smelten we boter en bakken we de ui met de knoflook tot ze zacht zijn. Daarna voegen we selderij, wortel, zout en specerijen toe en roerbakken alles ongeveer vijf minuten totdat de selderij lekker geurend wordt.
We voegen de bloem toe en roeren even. We voegen bouillon toe zodat deze ook de selderij bedekt. We roeren en koken tot de groenten zacht zijn. Af en toe roeren. De zachte groenten (zonder kruiden) mixen we tot een gladde massa. De dikte stellen we zo nodig bij met bouillon.
Aan het mengsel voegen we kaas toe en na het smelten voegen we room toe. We laten het even koken. Tot slot roeren we fijngehakte selderijbladeren erdoor en kruiden we de saus. We serveren met gekookte aardappelen of bij pasta.
Wat u nog niet wist over dit recept Saus van selderijstengels
Bleekselderijsaus is een heerlijk en gezond gerecht dat opvalt door zijn zachte smaak en frisse geur. Dit gerecht is een geweldige keuze voor groentenliefhebbers en de vegetarische keuken. Bleekselderij wordt samen met kruiden en specerijen gekookt, wat het een unieke flair geeft. De saus is perfect voor pasta, vlees of als dip voor groenten. Dankzij het lage caloriegehalte is het ideaal voor iedereen die op een gezonde levensstijl let.