Kaas saus met basilicum

Kaas saus met basilicum
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Giet melk in een pan, breng het aan de kook en meng er dan voorzichtig kaas in, eerst gesmolten en daarna ook fijn geraspt harde kaas. Blijf zo roeren totdat alle kaas is opgelost.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

100 g smeltkaas
3 dl melk
50 g geraspte harde kaas
1 eetlepel boter
1 eetlepel basilicum
zout

Kookinstructies

Daarna zouten we het naar smaak en roeren we de basilicum erdoor, waarmee we de saus nog een tijdje laten sudderen.

De saus serveren we het beste met pasta, en we dienen het direct op.

Wat u nog niet wist over dit recept Kaas saus met basilicum

Kaassaus met basilicum is een heerlijke aanvulling op vele gerechten. De combinatie van romige kaas en frisse basilicum creëert een harmonieuze smaak die pasta, gegrilde groenten of ovenschotels verrijkt. Deze saus is eenvoudig te maken en kan in een paar minuten worden bereid. Je hoeft alleen de kaas te smelten, verse basilicum toe te voegen en op smaak te brengen met zout en peper. Kaassaus met basilicum is de ideale keuze voor iedereen die graag met smaken experimenteert en iets bijzonders wil genieten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, saus, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kaas saus met basilicum.

Reactie toevoegen