Kaas saus met basilicum
Giet melk in een pan, breng het aan de kook en meng er dan voorzichtig kaas in, eerst gesmolten en daarna ook fijn geraspt harde kaas. Blijf zo roeren totdat alle kaas is opgelost.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g smeltkaas
3 dl melk
50 g geraspte harde kaas
1 eetlepel boter
1 eetlepel basilicum
zout
Kookinstructies
Daarna zouten we het naar smaak en roeren we de basilicum erdoor, waarmee we de saus nog een tijdje laten sudderen.
De saus serveren we het beste met pasta, en we dienen het direct op.
Wat u nog niet wist over dit recept Kaas saus met basilicum
Kaassaus met basilicum is een heerlijke aanvulling op vele gerechten. De combinatie van romige kaas en frisse basilicum creëert een harmonieuze smaak die pasta, gegrilde groenten of ovenschotels verrijkt. Deze saus is eenvoudig te maken en kan in een paar minuten worden bereid. Je hoeft alleen de kaas te smelten, verse basilicum toe te voegen en op smaak te brengen met zout en peper. Kaassaus met basilicum is de ideale keuze voor iedereen die graag met smaken experimenteert en iets bijzonders wil genieten.