Rommige saus (eenvoudig en snel)

Rommige saus (eenvoudig en snel)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 5

Deze heerlijke saus maken we van tomatenpuree en bouillon. We voegen er een snufje gemalen paprika, grillkruiden en een vleugje kaneel aan toe. Samen met…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g gehakt
kruiden voor gehakt
280 g tomatenpuree (2 verpakkingen)
1 ontbijtkoek om te raspen
1 grote ui
ongeveer 800 ml bouillon
1 theelepel zoete paprikapoeder
grillkruiden (naar smaak)
1 theelepel kaneel
Voor de smaak
azijn
suiker
zout

Kookinstructies

In een kom mengen we het gemalen vlees met de kruiden die voor gemalen vlees zijn bedoeld. Van dit mengsel maken we ongeveer 20-25 kleine balletjes.

In een pan doen we olie en bakken we de gesnipperde en fijngehakte ui tot deze goudbruin is. Dan voegen we de gehaktballetjes toe.

We bakken ze aan alle kanten. Vervolgens voegen we zoete paprika, kaneel en een beetje grillkruiden toe.

We roeren, daarna voegen we tomatenpuree toe en gieten we de bouillon erbij. We koken het gedurende ongeveer 25 tot 35 minuten.

We beginnen eerst met indikken door ontbijtkoek op een grove rasp te raspen en dit geleidelijk door de saus te mengen totdat de gewenste dikte is bereikt.

We voegen suiker, azijn en zout naar smaak toe.

Serveer met dumpling.

Wat u nog niet wist over dit recept Rommige saus (eenvoudig en snel)

Tomatensaus (eenvoudig en snel)


Tomatensaus is een populair gerecht dat elke pastaliefhebber en vleeseter zal behagen. Deze heerlijke saus is gebaseerd op rijpe tomaten, ui en kruiden, wat het een frisse smaak geeft. De bereiding is snel en eenvoudig - gewoon de ui Fruit en de tomaten en kruiden toevoegen. Je kunt het serveren met pasta of vlees, zoals rundvlees of kip, en zo het gerecht gemakkelijk verrijken met vitaminen en mineralen. Probeer het als een snelle lunch of diner!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: gehakt, sauzen, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, herfst, winterrecepten, zoet en zuur, paradijs

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Rommige saus (eenvoudig en snel).

Reactie toevoegen