Dille saus
Dille saus van room en verse dille. Een uitstekende bijgerecht bij deze saus zijn aardappelen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 ml runderbouillon
1 bosje dille
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
vruchtazijn
200 ml slagroom
100 ml volle melk
zout
suiker
Kookinstructies
Dille wassen we, drogen en hakken fijn. In een pan verwarmen we boter, bestrooien met bloem en bakken tot het lichtroze is. De roux deglaceren we met de bouillon of water en laten het koken. We koken 15 - 20 minuten, totdat eventuele klontjes zijn opgelost. Vervolgens voegen we de dille, een beetje melk toe en laten het kort koken.
De bereit gemaakte saus op smaak brengen met azijn, suiker, zouten en tot slot de room erdoor roeren.
Dillesaus serveren we met rundvlees of ei en een geschikte bijgerecht zijn broodknoedels of de genoemde aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Dille saus
Dille saus is een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten, met name rundvlees of kip. Deze saus is bereid op basis van bechamelsaus, waaraan verse dille, room en soms ook eieren worden toegevoegd. De delicate smaak en aromatische geur maken het een uitstekende aanvulling op vele gerechten. Dille saus wordt vaak geserveerd met knoedels of aardappelen, wat het een populaire keuze maakt voor zondagse lunches en familiefeesten.