Uitstekende mierikswortelsaus
Recept voor een snelle en heerlijke mierikswortelsaus.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
120 - 200 g mierikswortel
200 ml room
200 ml melk
2 ks uien
1 tl gemalen peper
1 tl zout
150 g boter
3 el bloem
1 blokje bouillon
600 ml water
Kookinstructies
In de boter bakken we de fijngehakte ui, die we besprenkelen met bloem. We bakken het en gieten er water met melk bij, waarin we een blokje bouillon toevoegen. We koken het 15 minuten, zodat de ui zacht wordt; als iemand dat vervelend vindt, kan hij een blender gebruiken.
Ten slotte voegen we de room toe, brengen op smaak met zout en peper en laten 2 minuten koken. We zetten het uit en voegen geraspte verse mierikswortel naar smaak toe.
We raden aan om de heerlijke mierikswortelsaus te serveren met brooddumplings en gerookt vlees.
Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekende mierikswortelsaus
Uitstekende mierikswortelsaus is een prachtig gastronomisch ervaring die gerechten een unieke smaak geeft. Het pittige en verfrissende aroma van mierikswortel past perfect bij vleesgerechten zoals rundvlees of varkensvlees. Deze saus is ook geweldig bij vissen of aardappelen. De bereiding is eenvoudig en snel, je hoeft alleen maar geraspte mierikswortel te mengen met kwaliteitsroom, citroensap en kruiden naar smaak. Het resultaat is een heerlijke aanvulling die elke tafel verrijkt en fijnproevers van uitgesproken smaken tevredenstelt.