Heavenly saus

Heavenly saus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Favoriete fruitsaus. Kinderen houden ervan. De kleur en de zoete smaak.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 - 3 eetlepels suiker
niesl
zout
kaneel
ui
bouillon
azijn
210 g tomatenpuree
peperkoek geraspt
laurierblad
kruidnagel
bloem - fijn
1 l water
zwarte peper - heel
1 eetlepel boter

Kookinstructies

Doe de tomatenpuree in een pan en verdun met water. Voeg de bouillon, een beetje geraspelde peperkoek en ui toe. Breng op smaak met kruiden.

Doe een stukje boter in een kleinere pan en voeg suiker toe. De gebrande suiker gaat terug in de saus.

Proef en breng op smaak met een beetje azijn en suiker. Eindig met geurige kaneel. Verdik met semolina of bloem. Kook even. Serveer met pasta of dumplings en vlees. Mmm.

Wat u nog niet wist over dit recept Heavenly saus

Tomatensaus is een populair gerecht in de Tsjechische keuken. De belangrijkste ingrediënten zijn tomaten, die de basis van de heerlijke saus vormen. De smaak wordt vaak versterkt door het toevoegen van specerijen zoals piment, laurierblad en kruidnagel. De saus wordt doorgaans geserveerd met rundvlees of varkensvlees en knoedels of pasta. Tomatensaus staat bekend om zijn milde, zoete smaak, die zowel door kinderen als volwassenen wordt gewaardeerd. Recepten kunnen verschillen per regio en familie tradities, maar de basis blijft altijd kwaliteitsvolle tomatensaus of puree.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: Tsjechische keuken, saus, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Heavenly saus.

Reactie toevoegen