Heavenly saus

Favoriete fruitsaus. Kinderen houden ervan. De kleur en de zoete smaak.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 - 3 eetlepels suiker
niesl
zout
kaneel
ui
bouillon
azijn
210 g tomatenpuree
peperkoek geraspt
laurierblad
kruidnagel
bloem - fijn
1 l water
zwarte peper - heel
1 eetlepel boter
Kookinstructies
Doe de tomatenpuree in een pan en verdun met water. Voeg de bouillon, een beetje geraspelde peperkoek en ui toe. Breng op smaak met kruiden.
Doe een stukje boter in een kleinere pan en voeg suiker toe. De gebrande suiker gaat terug in de saus.
Proef en breng op smaak met een beetje azijn en suiker. Eindig met geurige kaneel. Verdik met semolina of bloem. Kook even. Serveer met pasta of dumplings en vlees. Mmm.
Wat u nog niet wist over dit recept Heavenly saus
Tomatensaus is een populair gerecht in de Tsjechische keuken. De belangrijkste ingrediënten zijn tomaten, die de basis van de heerlijke saus vormen. De smaak wordt vaak versterkt door het toevoegen van specerijen zoals piment, laurierblad en kruidnagel. De saus wordt doorgaans geserveerd met rundvlees of varkensvlees en knoedels of pasta. Tomatensaus staat bekend om zijn milde, zoete smaak, die zowel door kinderen als volwassenen wordt gewaardeerd. Recepten kunnen verschillen per regio en familie tradities, maar de basis blijft altijd kwaliteitsvolle tomatensaus of puree.