Bieslooksaus

Bieslooksaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 3

Eengevulde romige saus met frisse fijngehakte bieslook is delicaat en romig. Het smaakt het beste bij gekookte…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1 grote bos bieslook
bouillon
200 ml room 33%
zout

Kookinstructies

De bereid bieslook fijnhakken. In boter kort de bloem aanbraden en een lichte roux maken.

De roux met koude bouillon blussen, goed roeren, zout toevoegen en ongeveer 15 minuten laten koken.

Aan het einde de saus afwerken met room, een tijdje laten koken en de bieslook toevoegen. Verder niet meer koken.

Serveren met gekookt rundvlees en aardappelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Bieslooksaus

Lokking saus is een verfrissende en aromatische lekkernij die perfect past bij verschillende gerechten. Het is gemaakt van verse bieslook,room en specerijen, wat het een delicate smaak en een mooie groene kleur geeft. Deze saus is geweldig bij gekookte aardappelen, visgerechten of als dip voor groenten. Het is een ideale keuze voor degenen die iets lichts en gezonds willen proeven. Bovendien is het snel te bereiden, wat het een geweldige aanvulling op elke maaltijd maakt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (44 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: sauzen, koken, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, binnen 30 minuten, frituren, kruiden, room

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bieslooksaus.

Reactie toevoegen