Bolognesesaus
Pasta-liefhebbers zullen zeker genieten van bolognesesaus.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 eetlepels olijfolie
3 glazen tomatenpuree (bolognesesaus)
1 eetlepel sojasaus
5 teentjes kwaliteitsknoflook
2 eetlepels gemalen peper
4 theelepels vegetable kruiderij
1/2 kg gehakt rundvlees
zout
2 stuks ui
5 - 8 blaadjes basilicum
1/2 handvol gedroogde basilicum
1/2 handvol gedroogde oregano
Kookinstructies
We plukken basilicum, wassen het en snijden het op een snijplank. We pellen de knoflook en de ui. We nemen een blender en mixen de ui tot kleine stukjes. Hetzelfde doen we met de knoflook.
We gieten olie in een pan. We voegen de ui toe. Na een tijdje voegen we het gehakt toe. We peperen het. We laten het sudderen en druppelen er sojasaus overheen.
We voegen de vegetarische kruidenmix toe. We strooien de gesneden knoflook erbij en gieten de tomatensaus (ook bolognesesaus is mogelijk) erbij.
We proeven en zout indien nodig. We koken verder.
Tot slot roeren we de gewassen oregano en basilicum erdoor.
We serveren het op pasta. We kunnen het bestrooien met kaas en versieren met basilicumblaadjes.
Wat u nog niet wist over dit recept Bolognesesaus
Bolognesesaus, ook wel bekend als ragù alla bolognese, komt uit de Italiaanse stad Bologna. Deze rijke vleessaus wordt traditioneel bereid met gemalen rundvlees, pancetta, ui, wortel en selderij. Er wordt wijn, melk of room en tomatenpuree aan toegevoegd voor een uitgebalanceerde smaak. Het wordt langzaam gekookt, zodat alle ingrediënten goed mengen en een diepe, rijke smaak creëren. Het wordt het vaakst geserveerd met pasta, zoals tagliatelle, hoewel de spaghettiversie buiten Italië ook populair is. Het is een klassiek gerecht dat de liefhebbers van de traditionele Italiaanse keuken tevredenstelt.