Bolognesesaus

Bolognesesaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Pasta-liefhebbers zullen zeker genieten van bolognesesaus.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 eetlepels olijfolie
3 glazen tomatenpuree (bolognesesaus)
1 eetlepel sojasaus
5 teentjes kwaliteitsknoflook
2 eetlepels gemalen peper
4 theelepels vegetable kruiderij
1/2 kg gehakt rundvlees
zout
2 stuks ui
5 - 8 blaadjes basilicum
1/2 handvol gedroogde basilicum
1/2 handvol gedroogde oregano

Kookinstructies

We plukken basilicum, wassen het en snijden het op een snijplank. We pellen de knoflook en de ui. We nemen een blender en mixen de ui tot kleine stukjes. Hetzelfde doen we met de knoflook.

We gieten olie in een pan. We voegen de ui toe. Na een tijdje voegen we het gehakt toe. We peperen het. We laten het sudderen en druppelen er sojasaus overheen.

We voegen de vegetarische kruidenmix toe. We strooien de gesneden knoflook erbij en gieten de tomatensaus (ook bolognesesaus is mogelijk) erbij.

We proeven en zout indien nodig. We koken verder.

Tot slot roeren we de gewassen oregano en basilicum erdoor.

We serveren het op pasta. We kunnen het bestrooien met kaas en versieren met basilicumblaadjes.

Wat u nog niet wist over dit recept Bolognesesaus

Bolognesesaus, ook wel bekend als ragù alla bolognese, komt uit de Italiaanse stad Bologna. Deze rijke vleessaus wordt traditioneel bereid met gemalen rundvlees, pancetta, ui, wortel en selderij. Er wordt wijn, melk of room en tomatenpuree aan toegevoegd voor een uitgebalanceerde smaak. Het wordt langzaam gekookt, zodat alle ingrediënten goed mengen en een diepe, rijke smaak creëren. Het wordt het vaakst geserveerd met pasta, zoals tagliatelle, hoewel de spaghettiversie buiten Italië ook populair is. Het is een klassiek gerecht dat de liefhebbers van de traditionele Italiaanse keuken tevredenstelt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Štítky: Italiaanse keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bolognesesaus.

Reactie toevoegen