Goede Znojmo-saus
Wat te koken voor het weekend? Wat dacht je van de beproefde Znojmo-saus?
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6 stuks komkommer - gesteriliseerd
peper
2 stuks worst of salami
olie - bijv. raapzaadolie
600 g kwaliteitsvlees - rundvlees
2 stuks eieren hardgekookt
1 stuk grotere ui
2 eetlepels volle mosterd
zout
Kookinstructies
We halen kwaliteitsrunder vlees en snijden het op een snijplank in kleinere stukjes. In de hakker hakken we de ui en doen deze met een druppel olie in de pan.
Als de ui goed is, voegen we het rundvlees en de specerijen toe. We geven wat extra smaak met een beetje mosterd. We voegen water toe. We koken.
Voordat het vlees gaar is, snijden we deze ingrediënten (gekookte eieren, worst of salami, augurken) en zetten ze apart.
We binden de saus in de pan. Ik gebruik het liefst brood.
Aan het einde voegen we de gesneden ingrediënten toe die we apart hebben gezet. We kruiden opnieuw met mosterd. We gaan door met koken.
We serveren en als bijgerecht kiezen we rijst of een deegbal.
Wat u nog niet wist over dit recept Goede Znojmo-saus
Goede Znojmo saus is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat bekend staat om zijn rijke smaak en sterke aroma. De belangrijkste ingredient is rundvlees, dat lange tijd gestoofd wordt in een saus met augurken, ui en kruiden. Typisch wordt het geserveerd met brood dumplings of rijst, wat de fijne maar uitgesproken smaak aanvult. Het geheim van het succes van de Znojmo saus ligt in de kwaliteitsingrediënten en het langzame koken, waarmee de smaken mooi kunnen samensmelten. Het is een ideaal gerecht voor koudere dagen, wanneer je verlangt naar iets echt vullends en lekkers.