Dille saus 1

Dille saus 1
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Recept voor een zeer goede zoetzure dille saus.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 glas dille
600 ml melk
5 eetlepels suiker
4 eetlepels bloem
400 ml room
100 g boter
500 ml water
2 theelepels zout
1 eetlepel azijn

bijgerecht
7 stuks hardgekookte eieren
aardappelen

Kookinstructies

Verse dille wassen en hakken. In gesmolten boter doen we bloem en fruiten. Onder voortdurend roeren voegen we warm water, melk toe en koken we ongeveer 10 minuten. Daarna voegen we de dille toe en koken we opnieuw. We voegen suiker, azijn, zout toe en ten slotte schenken we room erbij. We brengen het aan de kook en halen het van het vuur.

Bij de dillesaus serveren we gekookte aardappelen en hardgekookte eieren.

Wat u nog niet wist over dit recept Dille saus 1

Dille saus is een populair Tsjechisch gerecht dat zich kenmerkt door zijn frisse en aromatische smaak. De belangrijkste ingrediënten zijn verse dille, room en ingedikte saus, wat een fijne textuur creëert. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met rundvlees of gekookte eieren en knoedels. Dille saus is een geweldige keuze voor diegenen die de traditionele Tsjechische keuken willen proberen. Zijn unieke smaak en geur zullen elke kruiden- en sausliefhebber verheugen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Štítky: Tsjechische keuken, saus, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Dille saus 1.

Reactie toevoegen