Champignon sauce

Champignon sauce
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Porties: 4

Als je van zuurvacuum houdt, zal deze saus je verbluffen met zijn uitstekende smaak. Of je nu verse of gedroogde porcini gebruikt, je hoeft ze alleen maar...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

verse champignons (of gedroogde)
1 zure room
1 eetlepel bloem
water
zout
azijn

Kookinstructies

We reinigen de paddenstoelen en snijden ze in stukjes.

We doen de paddenstoelen in een kleinere hoeveelheid water, voegen zout toe en koken ze 30 minuten.

We mengen de zure room goed door één eetlepel bloem en voegen deze daarna toe aan de gekookte paddenstoelen.

We brengen het aan de kook en voegen zout en zuur toe.

We serveren met aardappelen of met knoedels.

Wat u nog niet wist over dit recept Champignon sauce

Champignonsaus is een populair gerecht dat de liefhebbers van paddestoelen zal verrukken. Dit heerlijke gerecht wordt meestal bereid met verse of gedroogde paddestoelen, room en kruiden. Het is ideaal als bijgerecht bij vleesgerechten, pasta of knoedels. Champignonsaus kenmerkt zich door een rijke en intense smaak die elk gerecht versterkt. Door de variëteit aan gebruikte paddestoelen kan elke variant zijn specifieke aroma en textuur hebben. Het is een traditionele Tsjechische delicatesse die het hele jaar door wordt genoten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 3.9/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: champignons, sauzen, koken, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, zout, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, zomer recepten, herfst, vegetarisch, paddestoel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Champignon sauce.

Reactie toevoegen