Kersen saus

Kersen saus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Rundvlees (achter of voor volgens voorkeur) wordt gezouten en snel aan alle kanten gebakken in gesmolten boter met olie. Dan...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg rundvlees
ongeveer 100 g boter
1 eetlepel olie
zout
ongeveer 400-500 g ontpitte kersen
250 ml slagroom
bloem

Verder naar smaak
cinnamon
witte wijn - zoeter
kruidnagel
citroenschil
citroensap

Kookinstructies

Rundvlees, of het nu van de voor- of achterkant komt, wordt gezouten en snel gebakken in een mengsel van gesmolten boter en olie. Vervolgens voegen we water toe, zouten we opnieuw en laten we het sudderen totdat het vlees mals is. Zodra het vlees zacht is, halen we het op een bord en maken we de saus verder af.

De smaak van de saus hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de kok en ook van hoe zoet en rijp de kersen zijn.

Tijdens het sudderen van het vlees kunnen we de saus verrijken met witte wijn, waarvan de hoeveelheid ongeveer 2 deciliter is.

Aan de bouillon voegen we de kersen toe en als ze rijp, zoet en geurend zijn, hoeven we ze slechts kort te koken, waarna we room gemengd met fijne bloem voor het indikken van de saus erbij doen. Laat alles even doorkoken en we zijn klaar. Als we een kruidige saus prefereren, voegen we aan de kersen ook een beetje kaneel, 3-4 kruidnagels en een stuk vers geraspte citroenschil toe. Als de kersen te zoet zijn, kunnen we na het toevoegen van de room ook een beetje citroensap in de saus verwerken.

Het vlees dat we opzij hebben gelegd, snijden we in plakken en doen we in de saus om op te warmen.

Serveer met gist- of broodknödel.

Wat u nog niet wist over dit recept Kersen saus

Kersensaus is een heerlijke saus die gerechten een unieke zoet-zure smaak geeft. Het wordt gemaakt van verse of ingemaakte kersen, die worden gekookt met suiker, citroensap en kruiden zoals kaneel of kruidnagel. Deze saus past uitstekend bij vleesgerechten, zoals eend of varkensvlees, en kan ook worden gebruikt als decoratief element voor desserts, zoals ijs of cheesecakes. Kersensaus is niet alleen smakelijk, maar voegt ook een mooie kleur en aroma toe aan gerechten die al je zintuigen zullen verrassen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: rundvlees, sauzen, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, zomer recepten, veeleisend, veeleisend, verstikking, kersen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kersen saus.

Reactie toevoegen