Linguine met tomatensaus

Linguine met tomatensaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Porties: 5

Tomatensaus behoort tot de favoriete gerechten van zowel kinderen als volwassenen. Deze rode saus kan iedereen blij maken en een glimlach toveren, maar de laatste tijd…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Gekookt vlees
500-600 g rundvlees
1,3 l water
zout
2 laurierbladen
3 jeneverbessen
6 hele peperkorrels
100 g wortelgroenten (wortel, selderij, peterselie)
40 g ui
Saus
50 g olie
80 g bloem
200 g tomatenpuree
1 laurierblad
5 kruidnagels
2 jeneverbessen
1 middelgrote hele kaneelstok
zout
35-40 g suiker (of naar smaak)

Kookinstructies

Eerst koken we het vlees. Het beste kunnen we dit in een snelkookpan doen. In kokend gezouten water doen we het vlees, daarna voegen we alle specerijen en schoongemaakte groenten toe. We koken tot het vlees mals is.

We halen het vlees eruit, filteren de bouillon en bewaren deze voor de saus.

In een pan met een stevige bodem gieten we olie, voegen we bloem toe en maken we een lichte roux. Terwijl we voortdurend met een garde roeren, gieten we ongeveer 1 liter bouillon erbij.

We voegen alle specerijen toe en zodra we beginnen te koken, roeren we tomatenpuree erdoor en gieten we indien nodig de rest van de bouillon erbij om de gewenste consistentie van de saus te bereiken. Als het nodig is en we geen bouillon hebben, kunnen we de saus verdunnen met een beetje water.

Zodra we aan de kook zijn, verlagen we het vuur en laten we de saus ongeveer 25 minuten zachtjes koken, af en toe roerend.

Tijdens het koken smaken we af met zout naar behoefte, afhankelijk van de zoutheid van de bouillon, en zoeten we naar eigen smaak. Iedereen heeft andere voorkeuren, dus we voegen suiker geleidelijk toe.

Tot slot filteren we de saus of verwijderen we op een andere manier de specerijen.

We snijden het vlees in plakken in de vezelrichting en serveren het met de saus en brooddumplings of met pasta.

Wat u nog niet wist over dit recept Linguine met tomatensaus

Tomatensaus is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat zich kenmerkt door zijn heerlijke en milde smaak. Deze saus wordt meestal bereid met tomaten, uien, specerijen en soms met een beetje suiker voor zoetheid. Het wordt het vaakst geserveerd met dumplings en vlees, zoals rundvlees of varkensvlees. Tomatensaus is populair, niet alleen om zijn smaak, maar ook als een eenvoudige en snelle keuze voor de dagelijkse lunch. Vanwege zijn opvallende kleur en aromatische geur is het een geliefd onderdeel van de Tsjechische keuken geworden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (42 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Sauzen
Tag: sauzen, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, gemiddeld-moeilijk, paradijs

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Linguine met tomatensaus.

Reactie toevoegen