Sausen M, O, P (abrikozen, jager, speciale komkommer, van Moravische worst, paprika)

Abrikozen saus: Smelt het vet in een pan en voeg de bloem toe, waarmee we een lichte roux maken. Giet er vervolgens een mengsel van melk en water bij, voeg de in stukjes gesneden abrikozen toe en laat alles goed koken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Abrikozensaus
40 g reuzel
60 g bloem
2 dl melk en een beetje water
1 dl room
een beetje ingemaakte of verse abrikozen
suiker en zout
Jagersaus
2,5 dl basis bruine saus
0,5 dl witte wijn
150 g gemengde paddenstoelen
lepel tomatenpuree
2 eetlepels olie
kleine ui
zout, een beetje dragon
bieslook, peterselie
Komkommersaus "speciaal"
1 grotere komkommer
blokje kwark
2 teentjes knoflook
zout en peper
eetlepel wijnazijn
eetlepel dille en eetlepel bieslook
Saus van Moravische worst
2-3 Moravische worsten
50 g reuzel
ui
bloem
eetlepel paprikapoeder
1/2 l bouillon van botten
peper en zout
Paprikasaus van groene paprika's
100 g groene paprika's
olie
50 g ui
150 g tomatenpuree (sap)
0,5 l groentebouillon
zout en peper
Kookinstructies
Abrikozen saus wordt bereid door eerst een lichte roux van reuzel en bloem te maken. Daarna verdunnen we het met melk gemengd met water en voegen de in stukjes gesneden abrikozen toe, die we grondig koken. Na het koken mixen we de saus samen met de abrikozen en op smaak met suiker en zout. We kunnen ook sap van ingelegde abrikozen toevoegen. De saus wordt geserveerd bij gekookt vlees of soepen.
Jagers bruine saus: Bak de in stukken gesneden champignons in olie tot ze goudbruin zijn, voeg dan gesnipperde ui toe, blus af met witte wijn en laat het sudderen. Ten slotte roeren we de basis bruine saus erdoor, samen met gesneden dragon en bieslook. Breng op smaak met zout naar behoefte. De saus wordt geserveerd bij gegrild vlees en gerechten.
Komkommersaus "speciaal": Snijd de schoongemaakte komkommer in dunne plakjes, voeg de geperste knoflook met zout, zout, peper, een beetje water toe en laat kort koken tot ze zacht zijn (niet iedereen wil dat de saus zacht is; ik klop het gewoon goed met een vork). Na het koken voegen we kwark gemengd met een beetje wijnazijn toe (opgeklopt met een staafmixer), gesneden dille en bieslook. Meng alles goed door. De saus wordt geserveerd bij gegrild vlees en gebakken vleeswaren.
Bak in reuzel de gesneden ui, voeg bloem en paprikapoeder toe, bak kort, en voeg dan bouillon toe en laat goed koken. Ten slotte voegen we gemalen of in stukjes gesneden Moravische worst toe, laten het even sudderen en breng op smaak met zout en peper.
De saus van groene paprika's wordt bereid door in olie fijngehakte ui en gesneden paprika te bakken. Vervolgens voegen we tomatenpuree toe en verdunnen we indien nodig met bouillon. Breng op smaak met zout en peper en laat kort koken. De saus wordt geserveerd bij gebraden vlees.
Wat u nog niet wist over dit recept Sausen M, O, P (abrikozen, jager, speciale komkommer, van Moravische worst, paprika)
Sauzen M, O, P bieden unieke smaken die elk gerecht verrijken. Abrikozen saus is verfrissend en zoet, ideaal voor desserts. Jachtsaus, gemaakt van Moravische worst, is taai en heeft een krachtige smaak, perfect bij vlees. Komkommer speciaal biedt frisheid met subtiele tonen van romige consistentie. Paprikasaus geeft gerechten een pittige toets en een rijke smaak. Deze sauzen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die zijn culinaire ervaringen wil verrijken.