Uitstekende saus voor biefstuk.
Recept voor vleesgerechten, dat ik van mijn grootmoeder heb gekregen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
450 g vlees
0,5 stuks selderij
1 stuks peterselie
1 stuks wortel
1 stuks ui
1 eetlepel suiker
3 bolletjes hele piment
5 blaadjes laurierblad
1 handvol tijm
1 stuks citroen
1 bekertje slagroom
naar smaak zout
naar behoefte water
lichte roux
boter
Kookinstructies
We reinigen de groenten en snijden ze fijn. In een pan bakken we in boter de fijngehakte ui, wortel, selderij en peterselie. Over de groenten doen we een lepel suiker, we voegen zout toe, strooien tijm erover, voegen 2 - 3 laurierbladeren en 4 - 5 peperkorrels toe. We roeren alles goed door, leggen de plakken vlees bovenop de groenten, voegen wat vocht toe en stoven het gaar. We voegen water toe, afhankelijk van hoeveel saus we willen, en laten het koken. We halen het vlees, laurierblad en peper uit de pan en mixen de saus. Daarna laten we het opnieuw koken, voegen we room, citroen, de gemaakte roux toe en smaken we het naar eigen smaak af. Ten slotte voegen we het vlees toe.
We serveren de uitstekende vleesjus traditioneel met knoedel.
Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekende saus voor biefstuk.
Uitstekende saus is een van de traditioneelste gerechten van de Tsjechische keuken. Deze dikke romige saus wordt meestal bereid met rundvlees dat wordt gemarineerd met wortelgroenten, room en kruiden. Svíčková wordt vaak geserveerd met broodknödel en citroen om op smaak te brengen. Het is een populair gerecht bij familievieringen en feestdagen, dat de harten van veel fijnproevers verovert. De rijke smaak en sterke aroma maken van de svíčková saus een onvergetelijke ervaring voor elke liefhebber van de Tsjechische gastronomie.