Uitstekende saus voor biefstuk.

Uitstekende saus voor biefstuk.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Recept voor vleesgerechten, dat ik van mijn grootmoeder heb gekregen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

450 g vlees
0,5 stuks selderij
1 stuks peterselie
1 stuks wortel
1 stuks ui
1 eetlepel suiker
3 bolletjes hele piment
5 blaadjes laurierblad
1 handvol tijm
1 stuks citroen
1 bekertje slagroom
naar smaak zout
naar behoefte water
lichte roux
boter

Kookinstructies

We reinigen de groenten en snijden ze fijn. In een pan bakken we in boter de fijngehakte ui, wortel, selderij en peterselie. Over de groenten doen we een lepel suiker, we voegen zout toe, strooien tijm erover, voegen 2 - 3 laurierbladeren en 4 - 5 peperkorrels toe. We roeren alles goed door, leggen de plakken vlees bovenop de groenten, voegen wat vocht toe en stoven het gaar. We voegen water toe, afhankelijk van hoeveel saus we willen, en laten het koken. We halen het vlees, laurierblad en peper uit de pan en mixen de saus. Daarna laten we het opnieuw koken, voegen we room, citroen, de gemaakte roux toe en smaken we het naar eigen smaak af. Ten slotte voegen we het vlees toe.

We serveren de uitstekende vleesjus traditioneel met knoedel.

Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekende saus voor biefstuk.

Uitstekende saus is een van de traditioneelste gerechten van de Tsjechische keuken. Deze dikke romige saus wordt meestal bereid met rundvlees dat wordt gemarineerd met wortelgroenten, room en kruiden. Svíčková wordt vaak geserveerd met broodknödel en citroen om op smaak te brengen. Het is een populair gerecht bij familievieringen en feestdagen, dat de harten van veel fijnproevers verovert. De rijke smaak en sterke aroma maken van de svíčková saus een onvergetelijke ervaring voor elke liefhebber van de Tsjechische gastronomie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees, Sauzen, Koekjes op room
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Uitstekende saus voor biefstuk..

Reactie toevoegen