Hanger steak (eekhoorn) met bramen saus

Steaks op kamertemperatuur bakken we aan beide kanten in een goed verwarmde pan. Een gedetailleerde beschrijving van de bereiding van de steak vindt u in het aangegeven recept.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 hanger steaks
grof zout
peper
Voor de saus
handvol verse bramen (of ongeveer 4 EL bramenjam, in dat geval geen suiker toevoegen)
takje tijm
1 TL bruine suiker
1 EL balsamico crème
1 EL demi glace of gelatine rundvleesbouillon
100 ml wijn (wit of rood)
stukje boter
peper
zout
Kookinstructies
Steaks die op kamertemperatuur zijn, bakken we aan beide zijden in een goed verhitte pan.
Meer informatie over het bereiden van steak vindt u in het recept in de notitie.
We nemen ze van de warmte, wikkelen ze in folie en laten ze afkoelen terwijl we de saus voorbereiden.
In de pan doen we een stuk boter, bruine suiker, bramen en tijm en laten dat karameliseren.
Daarna voegen we balsamico-crème toe, roeren we, blussen we af met wijn en mengen we demi-glace of gel bouillon erdoor. We laten het mengsel koken tot de bramen zacht zijn. Vervolgens prakken we de bramen en zeven we alles om de pitten te verwijderen.
Doe het mengsel terug in de pan, kook tot het de gewenste consistentie heeft, breng op smaak met zout en peper en voeg tenslotte een stuk koude boter toe voor verfijning. Kruid de steaks met zout en peper en serveer ze op een voorverwarmd bord.
Wat u nog niet wist over dit recept Hanger steak (eekhoorn) met bramen saus
Hanger steak, ook bekend als "squirrel", is een sappig en smakelijk stuk rundvlees, verkregen uit het gebied van het middenrif. Het is populair vanwege de rijke smaak en zachte textuur. Geserveerd met een bramensaus, die het gerecht een aangename zoetheid en zuurheid geeft, is het een favoriete keuze voor vleesliefhebbers geworden. Bramen, gekookt met balsamico en specerijen, creëren een verfrissend contrast met de volheid van het steakvlees. Dit gerecht is ideaal voor speciale gelegenheden of gastronomische diners die elke eter zullen plezieren.