Rundsvlees wangen in rode wijn met kruiden

Runderwangen goed schoonmaken en in kleinere stukken snijden. De ui pellen en in blokjes snijden, de knoflook in dunne plakjes, de wortel en peterselie in halve ringetjes en de selderij in...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ongeveer 1 kg rundvleeswangen
zout
gemalen peper
bloem om de wangen te paneren
3 eetlepels olie
50 g spek
1 grote ui
2 middelgrote wortelen
1 peterselie
stukje selderij
5 teentjes knoflook
takje tijm
takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
5 korrels piment
5 korrels peperkorrels
een schijfje citroen met schil van ongeveer ½ cm dik
0,5-0,75 liter goede rode wijn
ongeveer ½ l runderbouillon (kan ook bouillonblokje en water zijn als we geen bouillon hebben)
een schijfje gekoelde boter van ongeveer 2 cm dik
voor de smaak gebruikt iemand misschien een beetje suiker - naar smaak
Kookinstructies
Runderwangen wassen we en snijden ze in stukken. Uien schillen we en snijden ze in blokjes, knoflook in plakjes, wortel en peterselie in halve maantjes, selderij in blokjes en spek ook in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
De wangen aan beide zijden zout en peper geven en in bloem wentelen. We bakken ze in olie in een braadpan tot ze dichtgeschroeid zijn, en halen ze daarna eruit. In het vet voegen we het gesneden spek toe, bakken de ui en de wortelgroenten, terwijl we roeren tot ze goed beginnen te geuren. Dan bakken we de knoflook kort mee. De gebakken wangen gaan weer terug in de braadpan, we voegen kruiden, specerij, citroen toe en overgieten met wijn. Laat het ongeveer 15 minuten koken, daarna voegen we bouillon toe, deksel op de pan en in de oven voor 45 tot 60 minuten laten stoven op 180 graden. Aan het einde halen we het deksel eraf, zodat overtollige vloeistof wat kan verdampen en de wangen licht kunnen bruinen.
Wanneer de wangen zacht zijn, halen we ze eruit en voegen we een grote koude klont boter toe aan de Jus, die we laten smelten. Vervolgens verwijderen we de peperkorrels, piment, laurierblad en de rest van de citroenschil, eventueel ook de kruiden (ik laat ze meestal zitten). De Jus heeft meestal geen verdere verfijning nodig, maar wie wil kan het naar smaak zouten, peperen of een beetje zoeten. We leggen de wangen terug in de jus, zodat ze verwarmd worden, en serveren ze met aardappelpuree of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Rundsvlees wangen in rode wijn met kruiden
Runderwangen in rode wijn met kruiden zijn een elegante en smakelijke schotel die elke vleesliefhebber zal plezieren. Langzaam gestoofde wangen nemen met energie de aroma's van rode wijn, kruiden en specerijen op, wat een rijke en onvergetelijke smaak creëert. Dit gerecht is ideaal voor speciale gelegenheden of familiefeesten, omdat het perfect past bij vers brood of aardappelknödel. In combinatie met een heerlijke saus worden de rundervleeswangen de ster van de avond en brengen ze de magie van de Franse keuken naar uw tafel.