Runderstoofpot van schenkel

Runderstoofpot van schenkel
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 150 minuten
Porties: 5

Om een uitstekende goulash te bereiden, heeft u een geschikt stuk vlees en een grote hoeveelheid uien nodig. De uien vallen tijdens het lange koken bijna uit elkaar en dikken de goulash op een natuurlijke manier zonder…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

700 g rundvlees schenkels
een volumegelijkwaardige hoeveelheid uien (8 middelgrote)
100 ml olie
gemalen komijn
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree of ketchup
1 eetlepel volle mosterd
1 theelepel sambal (of chilipasta)
1 theelepel marjolein
1 eetlepel zoete paprika
1 theelepel gerookte paprika
gemalen peper
zout
de schil van 1/2 citroen
1 laurierblad
3 korrels piment
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 sneetje ouder brood

Kookinstructies

Vlees in blokjes van ongeveer 3 cm snijden. De snijresten die we niet voor de goulash gebruiken, koken we in gezouten water in een pannetje samen met de in stukjes gesneden citroenschil en specerijen zoals laurier, piment en peperkorrels.

We schillen de ui en hakken deze in kleine stukjes. De teentjes knoflook schillen en met zout fijnstampen.

In de pan met een anti-aanbaklaag verhitten we olie en bakken we de ui tot een donkere goudkleur. Aan het einde van het bakken is het belangrijk om te blijven roeren, zodat de ui niet aanbrandt en een bittere smaak krijgt.

Aan het einde van het bakken voegen we de knoflook en komijn toe. Na een tijdje roeren doen we het gezouten en gepeste vlees erbij en bakken we het snel aan, zodat de stukjes van alle kanten kleur krijgen.

We verlagen het elektrische vermogen tot een minimum (bij een gasfornuis gebruiken we een plaatje), bij een vaste-brandstofkachel verschuiven we de pan weg van het midden van de kachel, voegen we mosterd, chilipasta en tomatenpuree toe, en strooien we beide soorten paprika en oregano over het vlees.

De pan goed afdekken met een deksel en langzaam laten sudderen op een laag vuur. In deze fase voegen we geen vloeistof toe, omdat het vlees zijn eigen sap zal vrijgeven. Af en toe roeren, dat duurt ongeveer een uur.

Als het gerecht zou kunnen aanbranden, voegen we alleen een paar eetlepels bouillon toe. Zodra het vet op de bodem begint te scheiden en het vlees bijna zacht is, gieten we de bouillon uit de pan die langzaam heeft gekookt en die we af en toe met water aanvullen, door een zeef. Daarna verkruimelen we stukjes brood in het mengsel, verdikken we de goulash en gaan door met langzaam sudderen totdat het vlees volledig zacht is.

Serveer met een bijgerecht naar keuze - dumplings, pasta of bijvoorbeeld met donker brood.

Wat u nog niet wist over dit recept Runderstoofpot van schenkel

Runderstoofschotel van rundvlees is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat zich kenmerkt door zijn rijke smaak en aroma. Rundvlees, dat wil zeggen het gedeelte van het rundvlees met een hoog collageengehalte, wordt langzaam gekookt met uien, paprika en specerijen, wat een delicaat saus oplevert. Dit stoofgerecht is ideaal voor lange winteravonden en wordt vaak geserveerd met dumplings of vers brood. Dankzij de langzame bereiding bereikt het vlees een perfect malser, wat elke liefhebber van de Tsjechische keuken zal plezieren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (68 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: rundvlees, sauzen, frituren, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, herfst, winterrecepten, verstikking, heet, gemiddeld-moeilijk

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Runderstoofpot van schenkel.

Reactie toevoegen