Saus met rundvlees

Rundvlees bereid ik door het schoon te maken, te vullen, te zouten en te pepen. Vervolgens bak ik het in olie in een pan die ook in de oven kan, zodat het goed dichtschroeit. Zodra het vlees...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg rundvlees
stuk spek
4 stuks grote wortelen
1/2 selderij
1 stuk grote ui
4 stuks pastinaak
stuk boter
5 korrels piment
5 korrels peper
4 stuks laurierblaadjes
1 room 33%
citroen, suiker, zout en gemalen peper voor de smaak
Kookinstructies
Ik maak het rundvlees eerst grondig schoon, stop het met spek, zout en peper, en bak het vervolgens in olie in een ovenbestendige pan zodat het vlees dichtschroeit. Zodra het vlees is dichtgeschroeid, haal ik het eruit en doe de geraspte wortelgroenten in de pan, die ik lichtjes in boter bak. Dan leg ik het vlees terug, giet er kokend water overheen zodat het helemaal ondergedompeld is, voeg kruiden toe zoals kruidnagel, peper en laurierblad en laat het mengsel aan de kook komen.
Zodra het mengsel begint te koken, verplaats ik de pan naar een koele plek voor 1-2 dagen (hoe langer het vlees ligt, hoe beter het is). Maar als je het vlees niet wilt wachten, zet het gewoon in de oven op 180 graden. Het vlees is na ongeveer 4-5 uur gaar, afhankelijk van het type vlees.
Wanneer het vlees zacht is, halen we het uit de pan samen met de kruiden. We mixen de groenten tot we een gladde saus hebben. Als de saus te dik is, voegen we room toe, en als het daarentegen te dun is, mengen we wat bloem door warme room. We kruiden het met citroen, zout en suiker. Serveer met slagroom en cranberries.
Wat u nog niet wist over dit recept Saus met rundvlees
Steakachtige saus met rundvlees is een van de meest traditionele Tsjechische gerechten. Deze heerlijke saus, bereid met wortelen, selderij, peterselie en room, complimenteert perfect het malse rundvlees. Het wordt vaak geserveerd met brooddumplings, die de jus geweldig absorberen. Steakachtige saus is populair, niet alleen op familiefeesten, maar ook tijdens feestelijke momenten. De rijke smaak en romige consistentie maken het een onvergetelijk onderdeel van de Tsjechische keuken.