Klassieke Spaanse vogel
Spaans vogeltje, zoals mijn grootmoeder het me leerde.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
8 plakken rundvlees
vulling 8 plakken Engelse spek
1 st grote ui
2 st eieren
2 st worstje
4 st zoetzure komkommer
zout
4 eetlepels vet
gemalen peper
8 eetlepels volle mosterd
saus
2 - 3 eetlepels augurkenpekel
1,3 l water
gemalen peper
1 blokje extra sterke bouillon
1 st ei
2 - 3 eetlepels bloem
zout
4 st zoetzure komkommer
water
Kookinstructies
Snijd het rundvlees in dunne plakken, klop deze goed plat, en bestrooi ze met zout en peper.
Kook de eieren hard en snijd er twee in vieren. Snijd de augurken doormidden. Pel de worstjes en snijd ze in vieren.
Smeer de plakken vlees in met mosterd en leg op elke plak een stukje ontbijtspek. Leg een ei, een worstje en een augurk op de plak en rol deze op. Wikkel ze goed met keukentouw en bind de uiteinden stevig vast, zodat de vulling er niet uitvalt.
Pel de ui, snijd deze fijn en bak deze goudbruin. Voeg dan de rolletjes toe en bak ze aan alle kanten bruin.
Kook ondertussen water, voeg een bouillonblokje toe en roer goed met een garde. Giet de verkregen bouillon over de Spaanse rolletjes, roer door en laat ze met een deksel ongeveer 90 - 120 minuten sudderen.
Snijd het derde ei en de ingelegde augurken in blokjes. Haal de rolletjes eruit en voeg het ei en de augurken aan de saus toe en verwarm deze. Meng in een kom de bloem, het augurkenvocht, zout en peper met een garde en giet dit in de saus. Laat het 20 minuten koken terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met extra zout en peper, en doe de rolletjes, ontdaan van touw, weer terug.
Serveer de klassieke Spaanse rolletjes met zelfgemaakte broodknödel of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Klassieke Spaanse vogel
klassieke Spaanse vogel is een populair Tsjechisch gerecht dat traditioneel wordt bereid met plakjes vlees, meestal varkensvlees of rundvlees. Het vlees is gevuld met verschillende ingrediënten, zoals augurken, ham, ui en knoflook. Na het inpakken wordt de vogel in bloem of broodkruim gewenteld en in de pan gebakken, waardoor deze een krokante korst krijgt. Het wordt meestal geserveerd met aardappelen en een groente salade. Dit gerecht is populair vanwege zijn sappigheid en onmiskenbare smaak, die doet denken aan de huiselijke Tsjechische keuken.