Runderwangen in wijn

Runderwangen in wijn
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 90 minuten
Porties: 4

Rundvleeswangen trekken op het eerste gezicht misschien niet zoveel aandacht. Zdeněk Pohlreich heeft ze echter beroemd gemaakt met zijn favoriete recept met rode wijn. Het gaat om...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

700 g rundvleeswangetjes (ongeveer gewicht)
50 g spek
2 uien
2 teentjes knoflook
rundvleesbouillon
200 ml kwaliteitsrode wijn
laurierblad
rozemarijn
tijm
peterselie
bloem
reuzel
zout
peper

Kookinstructies

Snijd de wangen in grotere stukken, bestrooi ze met zout, peper en wentel ze grondig door de fijne bloem, daarna bakken we ze in reuzel aan alle kanten.

Haal het vlees eruit en bak in het vet de fijngehakte ui en spekjes.

Doe het vlees terug in de pan, voeg de gesneden knoflook, laurierblad en een bosje kruiden toe. Giet dan alles over met wijn en bouillon en stoof het onder deksel tot het vlees mals is, wat ongeveer 90 minuten duurt. De bloem zou moeten helpen de saus te binden.

Als iemand het lijkt dat de saus te dun is tijdens het stoven, kan hij voorzichtig 2 theelepels bloem die is opgelost in 100-150 ml koude bouillon toevoegen en het nog een tijdje laten koken.

Serveer met aardappelpuree. Voor het serveren kan de saus gezeefd worden.

Wat u nog niet wist over dit recept Runderwangen in wijn

Rundvleeswangen in wijn zijn een delicaat gerecht dat steeds populairder wordt. Dit sappige vlees wordt langzaam gekookt in rode wijn met kruiden en groenten, wat het een rijke smaak en een fijne textuur geeft. Het gerecht is ideaal voor winteravonden, wanneer het niet alleen het lichaam, maar ook de ziel verwarmt. Het wordt het vaakst geserveerd met aardappel- of groentebijgerechten, die de intense smaak perfect aanvullen. Rundvleeswangen in wijn zijn een uitstekende keuze voor liefhebbers van hoogwaardige gastronomie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (37 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: rundvlees, frituren, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, zout, tsjechisch, eenvoudig, winterrecepten, kruiden, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Runderwangen in wijn.

Reactie toevoegen