Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 120 minuten
Porties: 5

Stew wordt meestal beschouwd als een ingewikkeld gerecht, maar de bereiding vereist vooral tijd. Deze voortreffelijke Tsjechische saus heeft een aantal varianten en mogelijkheden.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

600 g rundvlees
50 g ontbijtspek
zout
gemalen peper
40 g vet
1 ui
80 g wortel
50 g peterselie
50 g selderij
vleesbouillon
1 laurierblaadje
2 korrels kruidnagel
40 g tarwebloem
250 ml zure room
suiker (naar smaak)
citroensap (naar smaak)

Kookinstructies

Pel de uien en snijd deze in kleine stukjes. Was de groenten en snijd ze in stukjes.

Verwijder de membranen van het gebakken vlees, vul het met stukjes gerookt spek, breng op smaak met zout en peper en bak het aan alle kanten in hete vet. Zet het uiteindelijk op een warme plek.

Bak de ui in de pan, voeg dan de groenten toe, roer ze kort door en voeg vervolgens vleesbouillon toe.

Voeg tenslotte het gebakken vlees, laurierblad en hele kruidnagels toe, dek af en laat het in de voorverwarmde oven bakken totdat het vlees zacht is.

Haal het zachte vlees eruit, verdik de jus met bloem en laat het ongeveer 20 minuten koken.

Pureer de saus, voeg room toe, zoet en zuur met citroensap naar smaak. Voor een betere kleur kun je gekarameliseerde suiker toevoegen.

Snijd het vlees in plakken en serveer het met broodknödel, citroen en veenbessen.

Wat u nog niet wist over dit recept Svíčková na smetaně

Samozřejmě! Prosím, zadejte text, který chcete přeložit do holandštiny.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (64 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: Groenten, rundvlees, sauzen, frituren, lunch, vakantie / zondag, zout, tsjechisch, winterrecepten, veeleisend, veeleisend, verstikking, verjaardag, bruiloft

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Svíčková na smetaně.

Reactie toevoegen