Svíčková na smetaně

Stew wordt meestal beschouwd als een ingewikkeld gerecht, maar de bereiding vereist vooral tijd. Deze voortreffelijke Tsjechische saus heeft een aantal varianten en mogelijkheden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
600 g rundvlees
50 g ontbijtspek
zout
gemalen peper
40 g vet
1 ui
80 g wortel
50 g peterselie
50 g selderij
vleesbouillon
1 laurierblaadje
2 korrels kruidnagel
40 g tarwebloem
250 ml zure room
suiker (naar smaak)
citroensap (naar smaak)
Kookinstructies
Pel de uien en snijd deze in kleine stukjes. Was de groenten en snijd ze in stukjes.
Verwijder de membranen van het gebakken vlees, vul het met stukjes gerookt spek, breng op smaak met zout en peper en bak het aan alle kanten in hete vet. Zet het uiteindelijk op een warme plek.
Bak de ui in de pan, voeg dan de groenten toe, roer ze kort door en voeg vervolgens vleesbouillon toe.
Voeg tenslotte het gebakken vlees, laurierblad en hele kruidnagels toe, dek af en laat het in de voorverwarmde oven bakken totdat het vlees zacht is.
Haal het zachte vlees eruit, verdik de jus met bloem en laat het ongeveer 20 minuten koken.
Pureer de saus, voeg room toe, zoet en zuur met citroensap naar smaak. Voor een betere kleur kun je gekarameliseerde suiker toevoegen.
Snijd het vlees in plakken en serveer het met broodknödel, citroen en veenbessen.