Runderrollade gevuld met pannenkoeken

Runderrollade gevuld met pannenkoeken
Voorbereidingstijd: 90 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 3

We bereiden rundvlees voor en maken pannenkoeken. We voegen een ei toe aan de melk en voegen geleidelijk de bloem lepel voor lepel toe en roeren. We mogen niet alle bloem in één keer toevoegen,…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 g rundvlees voor rolletjes
mosterd om te bestrijken
zout
versgemalen peper
paprikapoeder
plakjes Mortadella

Voor de pannenkoeken
100 ml zoete melk
1 ei
5 eetlepels bloem
1/4 theelepel zout

Voor het bestrijken
1 grote lepel boter
1 kleine theelepel honing
1 kleine theelepel mosterd

Voor de saus
een klontje boter
150 ml room
ingelegde groene peper
1 theelepel mosterd
een paar druppels citroensap

Kookinstructies

We bereiden gemalen rundvlees voor en maken pannenkoeken. We voegen een ei toe aan de melk en verhogen geleidelijk de hoeveelheid bloem lepel voor lepel. Doe niet alle bloem in één keer, omdat de dikte van het beslag afhangt van de grootte van het ei. We voegen zout toe aan het beslag, verhitten twee eetlepels olie in de pan en bakken twee pannenkoeken, we hadden twee grote en één kleine. We leggen de pannenkoeken opzij.

We brengen het vlees op smaak met zout, kruiden, bestrooien het met paprikapoeder en smeren het in met mosterd. We leggen plakjes mortadella op de bovenkant.

We leggen de afgekoelde pannenkoeken op de plakjes mortadella, rollen ze stevig op en leggen ze vervolgens op een stuk vlees.

We draaien de rol op, bevestigen de randen met spiesjes en wikkelen het vervolgens in keukentouw, of zoals u gewend bent. Ik heb siliconen strips gebruikt.

In de pan waar we de pannenkoeken hebben gebakken, verspreiden we een lepel olie, laten het opwarmen en bakken de rol goed aan alle kanten totdat deze een bruine kleur krijgt.

We bestrooien de gebakken rol lichtjes met zout, kruiden en verplaatsen deze naar een ovenschaal.

We mengen zachte boter met een lepel honing en mosterd.

We bestrijken het hele oppervlak van de rol met dit mengsel.

We voegen heet water toe aan de rol, bedekken het met aluminiumfolie en schuiven het in de voorverwarmde oven. We bakken gedurende ongeveer 60 minuten, en indien nodig, voegen we heet water toe. Na een uur verwijderen we de folie en laten we de rol ongeveer 20 minuten doorbakken.

We nemen de rol en gieten het sap in een pan. We voegen een theelepel boter, een beetje mosterd en een grote lepel ingemaakte groene peper met de vloeistof toe.

We mengen een volle theelepel bloem door de room en gieten het vervolgens in de saus. We laten alles goed koken. De saus moet een glanzende en romige consistentie hebben.

Tot slot kunnen we het nog op smaak brengen met gemalen specerijen, zout en citroensap.

We snijden de rol in dikkere schijven en serveren deze overgoten met de saus.

Wat u nog niet wist over dit recept Runderrollade gevuld met pannenkoeken

Runderrollade gevuld met pannenkoeken is een delicatesse die twee populaire tradities van de Tsjechische keuken samenbrengt. Zacht rundvlees wordt zorgvuldig uitgerold en gevuld met dunne pannenkoeken, die op smaak kunnen worden gebracht met groenten, champignons of kaas. Na het bakken wordt de rollade in mooie plakken gesneden, die sappig en vol van smaak zijn. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met aardappel- of mierikswortelsalade, wat een knapperig contrast aan het gerecht geeft. Runderrollade gevuld met pannenkoeken is de ideale keuze voor feesttafels en familielunches.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (44 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: rundvlees, frituren, lunch, vakantie / zondag, zout, tsjechisch, gebraden, frituren, veeleisend, veeleisend

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Runderrollade gevuld met pannenkoeken.

Reactie toevoegen