Runderrol in wortel

Vlees grondig wassen, drogen, eventuele vliezen verwijderen en in blokjes snijden. Uien fijnsnijden en aanbakken in boter samen met olijfolie.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g mager rundvlees (het liefst een rollade)
3 grote uien
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
3 theelepels tomatenpuree
ongeveer 1 l runderbouillon (of 2 blokjes gelatine runderbouillon - ik gebruik Knorr)
400 g bevroren miniworteltjes (ik heb Nowaco gebruikt)
2 laurierbladeren
zout
peper
2-3 eetlepels havervlokken (afhankelijk van hoe dik men de saus lekker vindt)
150 ml kookroom 12%
water naar behoefte
Kookinstructies
Het vlees wassen en drogen, vervolgens eventuele vliesjes verwijderen en in blokjes snijden. De ui fijnsnijden en in boter met olijfolie fruiten tot hij goudbruin is. Het vlees toevoegen en laten aanbraden, daarna tomatenpuree, laurierbladeren, een beetje zout en peper toevoegen. Bedekken met bouillon of water (als we water gebruiken, voegen we bouillonblokjes toe en zout voorzichtig) en onder een deksel langzaam laten koken gedurende ongeveer 90 minuten. Ongeveer 75 minuten na het koken kunnen we de bevroren mini worteltjes toevoegen.
De vlokken met room overgieten en ongeveer 15 minuten laten weken, daarna met een staafmixer tot een gladde massa pureren. Als het mengsel te dik is, kunnen we het verdunnen met room of water. Ongeveer 5 minuten voor het einde van het koken voegen we het mengsel toe aan de pan met saus, wortelen en vlees en laten nog even sudderen. De saus wordt mooi dik zonder meel en is klaar om te serveren.
Een geweldige bijgerecht is rijst of aardappelen bereid als gestampte of gekookte. Op de foto zijn gestampte aardappelen met boter en peterselie te zien.
Wat u nog niet wist over dit recept Runderrol in wortel
Runderrol in wortelen is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat smakelijk rundvlees met fijne groenten combineert. Dit gerecht wordt doorgaans bereid met plakken rundvlees die gevuld zijn met kruiden en groenten. Na het bakken wordt het geserveerd met een wortelsaus, die het gerecht een aangenaam zoete smaak geeft. Runderrol in wortelen is een ideale keuze voor familiemaaltijden en biedt een overvloedige en vullende stimulans die elke liefhebber van de Tsjechische keuken zal plezieren.